Oglas
· · Komentari: 0
simbolika boja

BOJU koja negativno utiče na NERVNI SISTEM treba IZBEGAVATI, a ova izaziva DOBRO RASPOLOŽENJE

Dobro je poznata činjenica da boje imaju veliki uticaj na raspoloženje, pa zbog toga prilikom dizajniranja enterijera vodite računa koje nijanse birate

1600433790_Depositphotos_8397100_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Otkrivamo koje to boje popravljaju raspoloženje, a koju nikako ne smete imati u svojoj kući:

Plava boja

Ova boja doprinosi poboljšanju koncentracije, normalizaciji krvnog pritiska, oslobađanje od umora i nesanice. Plava je odlična za spavaću sobu, ali važno je uzeti u obzir da previše ove boje može negativno da utilče na hormonalni nivo.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Najprljaviji su deo kuće, hemija ne pomaže, a ovo su DOMAĆA SREDSTVA koja su spas

Bela 

Bela je sve češći izbor mnogih kada je uređenje enterijera u pitanju. Ona pozitivno utiče na psihološko i fizičko stanje, vraća energiju, pomaže da se rešite briga i strahova, poboljšava vid i relaksira.

Ali u svemu je bitna ravnoteža, stoga je prilikom uređenja enterijera važno uneti i nekoliko detalja u jarkim bojama kako biste izbegli razdražljivost.

Oker 

Poboljšava funkciju mozga, vraća energiju, podiže raspoloženje i razvija kreativnost. Izbegavajte ovu boju u dečijim sobama jer negativno utiče na razvoj nervnog sistema.

Narandžasta

Okrečite zidove u ovu boju ako želite da uvek budite raspoloženi, oslobodite se negativnosti, razdražljivosti, poboljšatie aktivnost mozga, ojačajte ambiciju u sebi. 

Pročitajte još: Fleke na STAKLENOJ PLOČI šporeta su nepobedive?! Probajte ovaj PROIZVOD ZA BEBE

Svetlo roze

Obično se povezuje sa nežnošću, senzualnošću, spokojem. Pogodno je dizajnirati spavaće sobe u ovoj boji jer će stvoriti atmosferu sigurnosti i spokoja. Roze boja pozitivno utiče na telo: stimuliše nervni, endokrini i imuni sistem, poboljšava vid i sluh, uklanja glavobolju.

Foto: Deposit

Zelena

Zelena simbolizuje prosperitet i plodnost. Ova boja omogućava da se oslobodite od stresa i anksioznosti.

Pored ovih boja koje imaju pozitivne efektne, postoje i one koje stvaraju nelagodu i nimalo ne prijaju oku, ni organizmu. Ovim bojama nikako ne dekorišite enterijer.

Tamno crvena

Ova boja može negativno da utiče na nervni sistem. Ukoliko u domu imate previše detalja u crvenoj boji to može stvoriti osećaj nervoze i nelagode. 

Pročitajte još: Evo kako prirodno da izbelite BELI VEŠ i zamirišete PEŠKIRE!

Crna

Ima ogroman uticaj na ljudsku psihu. Višak crne boje može izazvati agresiju, pa pažljivo koristite ovu boju u dizajnu enterijera.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas