Oglas
· · Komentari: 0
korisno

Evo kako prirodno da izbelite BELI VEŠ i zamirišete PEŠKIRE!

Uključiti, isključiti veš mašinu, zvuči skroz jednostavno, ali toliko toga postoji što nas nervira. Ovi trikovi će vam bar malo pomoći.

1600419666_Depositphotos_184076050_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

1. ČISTITE BUBANJ

Vaša veš mašina ima neugodan miris? Veš ne može biti potpuno čist ako su bubanj i guma veš mašine prljavi. Prvo deterdžentom i toplom vodom temeljito očistite gumu koja se nalazi na vratima vrata. Bubanj ćete najlakše očistiti sirćem. Zatim upalite praznu veš mašinu na program za dezinfekciju veša ili na klasični program 90 °C. Podesite centrifugu na manje okretaja ili je potpuno onemogućite ako imate tu opciju.

2. MIRISNI PEŠKIRI

Ako vaši peškiri već neko vreme ne mirišu baš najbolje, bez obzira na to čime ih perete, u pomoć ponovo uskače sirće. Jednom mesečno zajedno s peškirima u bubanj stavite 4 dl sirća. Peškiri će ponovo mirisati i biti mekani.

Pročitajte još: CIMET može mnogo da POMOGNE: Evo kako da ga koristite u SVOM DOMU

Foto: Deposit

3. LIMUN ZA BELINU

Umesto jakih hemijskih izbeljivača koji često oštećuju strukturu tkanine, probajte ovaj jeftini, prirodni i laki trik. Napunite odgovarajući lonac vodom i dodajte dva sveža limuna narezana na kolutove debljine 0,5 cm. Kada voda prokuva, ugasite ringlu i stavite veš u vodu. Pustite da odstoji oko sat vreman, a zatim stavite na pranje kao i obično.

4. SODA BIKARBONA ZA SVE

Soda bikarbona čudotvorno je sredstvo: čisti, osvežava, omekšava, uklanja mrlje... Neka vam uvek bude pri ruci. Odeću možete staviti u dva litra vode i dve velike kašičice sode bikarbone kako biste uklonili prašinu i nečistoće.

Pročitajte još: Kako da vaš PARKET BLISTA: Napravite ovu SMESU

5. VREĆICE

Sigurno ste u prodavnicama primetili vrećice za veš prilagođene veš mašinama. U nju možete stavljati čarape i na taj način izbeći ćete gubljenje i mukotrpno sortiranje čarapa.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas