· · Коментари: 0
ентеријер

Будите срећни у својој кући: Избаците предмете који ремете мир и подстичу незадовољство

Простор у којем проводимо највише времена мора да у нама изазива лепа осећања.

1610715270_Depositphotos_77374272_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Уколико осећате нелагоду када уђете у своју кућу, размислите о томе да избаците ове ствари. Правила фенг шуија, али и психолози тврде да одређени предмети и боје могу да изазову стрес и призову негативну енергију. 

Увело цвеће

Свеже цвеће подстиче проток добре енергије и добро га је имати у сваком тренутку. С друге стране, увело цвеће, никако не бисте требали да држите у свом дому. Оно представља стагнацију, симбол је беде и несреће и блокира развој.

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Напукли и поцепани предмети
Окрњене шоље, тањири и чиније, све то прилачи лошу срећу. Чување напуклих и поцепаних предмета и ствари чини да и енергија сваког постигнућа буде половична и "напрсла".

Ствари које сте наследили

Често имамо навику да држимо у кући неке ставри које смо наследили, а уопште нам се не допадају. Управо оне нас могу емотивно оптеретити и створити нелагоду.

Књиге које више не волите

Имајте на уму да књига може изазвати и негативне емоције, поготово ако је реч о онима које вас везују за неке ружне периоде живота.

Фото: Депосит

Поклони од особа које нам нису драге

Свакоме се некад десило да добије поклон од особе која му и није баш драга, а онда се поставља питање шта са тим поклоном? Правила фенг шуија налажу да се тих предмета одмах отарасите. Можете их бабцити или поклонити некоме коме ће се они допасти. Све у свему, нипошто их не чувајте у својој кући.

Нежељени предмети доносе узнемирујућу енергију, ремете мир и изазивају незадовољство.
Ствари које више не користите
У дому треба да се налазе само оне ствари које и употребљавате. Гомилањем непотребних предмета, старих уређаја који више не раде, гардеробе која нам не одговара и сличним стварима само привлачите негативну енергију. Све што нисте употребили дуже од 6 месеци ни не треба да се нађу у вашој кући. 

Исто важи и за поклоне или неке друге успомене које вас вежу за бившег партнера или пријатеље са којима више нисте у контакту.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Дебље завесе или драперије

Према веровању фенг шуија, што су завесе тежи и тамније, то је и тежа атмосфера у вашем дому. 

Погрешна боја

Доказано је да боје имају психолошки ефекат на сваког човека, стога треба бирати само оне које вам пријају. Психолози кажу да су најлошији избор црвена, црна и тамно браон, јер стварају анксиозност и изазивају негативне емоције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.