Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Budite srećni u svojoj kući: Izbacite predmete koji remete mir i podstiču nezadovoljstvo

Prostor u kojem provodimo najviše vremena mora da u nama izaziva lepa osećanja.

1610715270_Depositphotos_77374272_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko osećate nelagodu kada uđete u svoju kuću, razmislite o tome da izbacite ove stvari. Pravila feng šuija, ali i psiholozi tvrde da određeni predmeti i boje mogu da izazovu stres i prizovu negativnu energiju. 

Uvelo cveće

Sveže cveće podstiče protok dobre energije i dobro ga je imati u svakom trenutku. S druge strane, uvelo cveće, nikako ne biste trebali da držite u svom domu. Ono predstavlja stagnaciju, simbol je bede i nesreće i blokira razvoj.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Napukli i pocepani predmeti
Okrnjene šolje, tanjiri i činije, sve to prilači lošu sreću. Čuvanje napuklih i pocepanih predmeta i stvari čini da i energija svakog postignuća bude polovična i "naprsla".

Stvari koje ste nasledili

Često imamo naviku da držimo u kući neke stavri koje smo nasledili, a uopšte nam se ne dopadaju. Upravo one nas mogu emotivno opteretiti i stvoriti nelagodu.

Knjige koje više ne volite

Imajte na umu da knjiga može izazvati i negativne emocije, pogotovo ako je reč o onima koje vas vezuju za neke ružne periode života.

Foto: Deposit

Pokloni od osoba koje nam nisu drage

Svakome se nekad desilo da dobije poklon od osobe koja mu i nije baš draga, a onda se postavlja pitanje šta sa tim poklonom? Pravila feng šuija nalažu da se tih predmeta odmah otarasite. Možete ih babciti ili pokloniti nekome kome će se oni dopasti. Sve u svemu, nipošto ih ne čuvajte u svojoj kući.

Neželjeni predmeti donose uznemirujuću energiju, remete mir i izazivaju nezadovoljstvo.
Stvari koje više ne koristite
U domu treba da se nalaze samo one stvari koje i upotrebljavate. Gomilanjem nepotrebnih predmeta, starih uređaja koji više ne rade, garderobe koja nam ne odgovara i sličnim stvarima samo privlačite negativnu energiju. Sve što niste upotrebili duže od 6 meseci ni ne treba da se nađu u vašoj kući. 

Isto važi i za poklone ili neke druge uspomene koje vas vežu za bivšeg partnera ili prijatelje sa kojima više niste u kontaktu.

Pročitajte još: Urediti DOM prema pravim proporcijama: Šta kupujemo premalo, a šta preveliko?

Deblje zavese ili draperije

Prema verovanju feng šuija, što su zavese teži i tamnije, to je i teža atmosfera u vašem domu. 

Pogrešna boja

Dokazano je da boje imaju psihološki efekat na svakog čoveka, stoga treba birati samo one koje vam prijaju. Psiholozi kažu da su najlošiji izbor crvena, crna i tamno braon, jer stvaraju anksioznost i izazivaju negativne emocije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas