· · Коментари: 0

Четири НЕУТРАЛНЕ БОЈЕ за зидове које могу додати вредност вашем дому (ФОТО)

Свеж слој боје може учинити чуда за ваш дом и потенцијално може повећати његову вредност. џ

1634112982_chairs-g1c7bf38ec_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Боја може поставити тон и расположење у различитим деловима вашег дома, изазивајући емоције и сећања - а такође може повећати вредност дома. Ако размишљате о стављању свог дома на тржиште, надоградња боје у вашем дому може повећати његову укупну вредност и привући потенцијалне купце - ако одаберете праве боје.

Прочитајте још: Четири ЛУКСУЗНЕ дизајнерске идеје за кухињу - Изгледаће СКУПО, а ви ћете остати у оквиру БУЏЕТА (ФОТО)

Боје које препоручују стручњаци

1. Бела

Одлично за: кухиње, дневне собе, спаваће собе, купатила, екстеријере.

Ако тражите боју која ће осветлити ваш дом, учинити да простори изгледају и осећају се већим и привлачнијим, са белом нећете погрешити. Бела је посебно добра боја за кухиње. Држање неутралне боје попут топле беле може омогућити потенцијалним купцима да се виде у простору - нешто што би смела боја могла да омете. 

2. Крем

Одлично за: кухиње, дневне собе, спаваће собе.

Поред топле нијанса беле, крем је још једна неутрална која може освежити простор. Крем боја даје соби пријатан осећај и може повећати вредност куће за неколико десетина хиљада динара.

3. Светло плава

Одлично за: купатила, спаваће собе.

Истраживање спроведено на Зиллову 2021. показало је да је светло плава најпопуларнија боја за фарбање купатила - и у просеку би могла повећати вредност куће за 5.000 долара, наводи се на крају истраживања.

 Купатила су подручја у којима се власници кућа желе осећати опуштено; свака боја која помаже у подстицању тог осећаја тренутно даје повећану вредност. Светло плава боја може учинити да купатило изгледа привлачно, удобно, али и пространије. Још једном, светло плава се сматра неутралном бојом, која ће се вероватно допасти широком спектру стилова и укуса.

4. Греиге боја - нијанса сиве

Одлично за: дневне собе, спаваће собе, екстеријере.

И сива и беж су одличне неутралне за осликавање ентеријера, али ако не можете да се одлучите између њих две, сива боја нуди комбинацију. Греиге може бити алтернатива белој и сивој боји и доноси осећај елеганције и софистицираности. Не само да ће сиви дати вашем дому топао, уздигнут изглед; то ће повећати и његову вредност. Греиге је савршена сива топла боја и учиниће да се унутрашњост вашег дома „осећа као покривач од кашмира“.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.