Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНО БАШТОВАНСТВО

Да ли имате КАКТУС у кући? Ово су 4 разлога због чега сваки дом мора имати ову врсту биљке

Кактус ће оживити ваш простор или унети дашак личности у ваш дом

1673557370_90e953f1d6679e32d1c70b71a357256dcabcb3f9.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Ево само главних разлога зашто би ову величанствену биљку одмах требало да населите у свој стан.

Нису потребни посебни услови

Проналажење где ставити саксију за кактусе у кући је увек лако, јер је чак и најужи прозорски праг погодан за то. Најважније је да има довољно светла, због његовог недостатка, кактуси се растежу и губе своју привлачност. Трње се најбоље осећа на источним и јужним прозорима.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Не задаје много проблема

Кактуси лако толеришу сушу, јер су у стању да дуго задржавају влагу у својим меснатим стабљикама. Због тога се домаћи трн може безбедно оставити без надзора најмање неколико недеља. Наравно, не можете без заливања. Од лета до јесени, залијте кактусе једном у 10 дана, од фебруара до марта не више од два пута месечно.

Ђубрење кактуса такође често није потребно. Од априла до септембра, једном месечно довољно је направити средства за кактусе или сукуленте.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Прелепо цветају

Иако период цветања кактуса не траје дуго, али у овом тренутку они својом лепотом засењују све биљке око себе. На пример, Маммиллариа: црвени, ружичасти или жути цветови попут светла су упаљени на врху биљке. Или ребутиа, која се у време цветања претвара из необичне бачве у фантастичну биљку. Апорокактус не изгледа ништа мање импресивно са својим цевастим јарко ружичастим цветовима.

Створају повољну атмосферу

Чак су и наши преци сматрали трновите биљке својим амајлијама које штите од злих духова, негативне енергије. Раширено је веровање да је кактус у стању да убрза мисаоне процесе и умири главобољу. Зато је посебно препоручљиво држати трње на радној површини. А постоји и веровање да лопови заобилазе станове у којима живи велики број бодљикава.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas