Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNO BAŠTOVANSTVO

Da li imate KAKTUS u kući? Ovo su 4 razloga zbog čega svaki dom mora imati ovu vrstu biljke

Kaktus će oživiti vaš prostor ili uneti dašak ličnosti u vaš dom

1673557370_90e953f1d6679e32d1c70b71a357256dcabcb3f9.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Evo samo glavnih razloga zašto bi ovu veličanstvenu biljku odmah trebalo da naselite u svoj stan.

Nisu potrebni posebni uslovi

Pronalaženje gde staviti saksiju za kaktuse u kući je uvek lako, jer je čak i najuži prozorski prag pogodan za to. Najvažnije je da ima dovoljno svetla, zbog njegovog nedostatka, kaktusi se rastežu i gube svoju privlačnost. Trnje se najbolje oseća na istočnim i južnim prozorima.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Ne zadaje mnogo problema

Kaktusi lako tolerišu sušu, jer su u stanju da dugo zadržavaju vlagu u svojim mesnatim stabljikama. Zbog toga se domaći trn može bezbedno ostaviti bez nadzora najmanje nekoliko nedelja. Naravno, ne možete bez zalivanja. Od leta do jeseni, zalijte kaktuse jednom u 10 dana, od februara do marta ne više od dva puta mesečno.

Đubrenje kaktusa takođe često nije potrebno. Od aprila do septembra, jednom mesečno dovoljno je napraviti sredstva za kaktuse ili sukulente.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Prelepo cvetaju

Iako period cvetanja kaktusa ne traje dugo, ali u ovom trenutku oni svojom lepotom zasenjuju sve biljke oko sebe. Na primer, Mammillaria: crveni, ružičasti ili žuti cvetovi poput svetla su upaljeni na vrhu biljke. Ili rebutia, koja se u vreme cvetanja pretvara iz neobične bačve u fantastičnu biljku. Aporokaktus ne izgleda ništa manje impresivno sa svojim cevastim jarko ružičastim cvetovima.

Stvoraju povoljnu atmosferu

Čak su i naši preci smatrali trnovite biljke svojim amajlijama koje štite od zlih duhova, negativne energije. Rašireno je verovanje da je kaktus u stanju da ubrza misaone procese i umiri glavobolju. Zato je posebno preporučljivo držati trnje na radnoj površini. A postoji i verovanje da lopovi zaobilaze stanove u kojima živi veliki broj bodljikava.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas