· · Коментари: 0

Дрвено посуђе ВЕЛИКО ЈЕ ЛЕГЛО БАКТЕРИЈА: Детерџент није довољан, а ово су две методе за потпуније уклањање микроба

Дрвене даске, али и варјаче, није довољно опрати само детерџентом

1682330214_shutterstock_1829869463.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Дрвене даске и варјаче неизоставни су део сваке кухиње. Међутим, скоро сви их перу као и метално посуђе, али то није довољно.

Дрвено посуђе није довољно пропрати испод млаза воде јер се многе бактерије и микроби задржавају на овим површинама. Осим што је неопходно користити воду и детерџент, биће вам потребни и сода бикарбона и парче лимуна.

Након што дрвену даску (или друго дрвено посуђе) оперете под млазом воде и детерџентом, поспите соду бикарбону, а затим добро истрљајте половином лимуна. Исперите и оставите да се осуши.

Други начин подразумева употребу хидрогена. Када их оперете, положите дрвене варјаче и даске у плићу чинију па сипајте тропроцентни хидроген преко њих. Пустите да одстоји око 15-ак минута па добро исперите.

Ови кораци су неопходни, зато што само коришћење детерџента није довољно за уклањање масноћа и бактерија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ