· · Коментари: 0

Ентеријер за 2023. годину: Ове нијансе добијају својих "пет минута славе"

Ако је 2022. била усредсређена на умирујуц́е, зелене нијансе, 2023. ц́е бити година топлих, окрепљујуц́их боја.

1666782386_living-room-modern-tv-ge62e6f0eb_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Пошто је Нова година (како се то каже) пред вратима, остало је свега два месеца старе, време је да почнемо да размишјамо о новим трендовима који нас очекују у 2023. када је у питању ентеријер.

Према мишљењима дизајнера ентеријера можемо да очекујемо много земљаних тонова, топлих неутралних, ружичастих нијанси и више експериментисања са богатим, тамним акцентима и сјајем боја, пише Тхе Спруце.

Боје за 2023. годину

Земљани тонови

Топли земљани тонови били су у самом врху боја у ентеријеру током 2022. године, а остају и у 2023. Пригушене нијансе зелене, жуте и боје шљиве биц́е популарни избори за зидове, намештај и куц́ни декор. Ово ће пружити идеалан контраст тоновима дрвета који постају све већи тренд када је у питању намештај.

Прочитајте још: Уредите дневну собу у складу са позицијом прозора: Ово је најгори положај за фотељу

Богате, тамне боје

Током 2022.  експериментисало се са смелим, тамним бојама, а дизајнери очекују да ц́е се тај тренд наставити.

- Тамне боје имају дубину коју не можете да добијете од пастелних или неутралних тонова - истиче дијазнерка ентеријера Барби Волтерс за Тхе Спурце.

Она предвиђа да ц́е боје као што су угаљ и окер имати својих великих пет минута у 2023. години.

Прочитајте још: 7 ФЕНГ ШУЈИ савета за побољшање удобности у ДОМУ

Топле, неутралне нијансе

- Трендови боја су прешли са беле на топле неутралне, а 2023. ц́емо те неутралне још више загрејати. Ова топла бела са кремасто жутим нијансама може да се уклопу у неутралну палету боја за живљи простор - објашњава поменута дизајнерка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.