· · Коментари: 0

Ако си дете и живиш у Србији, имаш шансу да постанеш ХЕРОЈ: Ево шта је потребно да урадиш, прелако је!

Поводом обележавања 30 година рада и израде хуманитарног календара,Roma Company организовала је наградни ликовни конкурс под називом „Цртежом до среће“, у којем право учешћа имају предшколска деца и ученици основних школа из читаве Србије

1632400197_crtanje.jpg
Фото: Пиxабаy

Малишани, могу да искажу своју креативност на начин који одаберу, било којом ликовном техником, и да тиме помогну Лени Јанковић, осмогодишњој девојчици која болује од ретког обилка спирално мишићне дистрофије, али и да освоје вредне награде!

Кажу да је детињство најлепши период у животу једног човека. Доба када имамо најмање брига, доба када се рађају прва пријатељства, прве љубави. Доба када је све безбрижно и лако, доба када други брину о нама, када нас уче правим вредностима. 

Циљ ове идеје Roma Company, јесте да хуману црту и емпатију пробудимо и код наше деце, да их подстакнемо да осете емоције својих најближих, својих другара, сваког бића којем је помоћ неопходна. Данас је то осмогодишња Лена, сутра неко други, јер је осећај бити некоме од помоћи – немерљив.

Фото: Roma Company

Наградни конкурс траје до 12. октобра 2021. године и организује се у свим школама и предшколским установама у Србији, на једну од изабраних тема – „Мој дом“: Пролећне чаролије у мом дому / Мој дом у јарким бојама лета / Све боје јесени мог дома / Зимска чаролија у мом дому.

За сваки пристигли рад на емаил: nagradni.konkurs@roma.rs до 12. октобра 2021. године, Roma Company ће донирати 100 РСД у хуманитарне сврхе Фондацији НОРБС плус за набавку апарата – Cough Assist  (апарат који помаже приликом искашљавања), који ће малој Лени омогућити лакши и безбрижнији живот. 

Ауторе 12 најбољих радова Roma Company ће наградити са једним од вредних поклона: Bluetooth слушалице или Bluetooth звучник или Смарт сат.

Награђени радови биће део хуманитарног календара, који ће Roma Company поклањати својим пословним партнерима широм Србије, а списак награђених радова ће бити објављен најкасније до 31. октобра 2021. године. 

Позивамо све родитеље, старатеље, учитеље и професоре, да нам се прикључе у овој хуманитарној акцији и омогућимо осмогодишњој Лени срећније и безбрижније детињство. Хајде да цртежи наших најмлађих узданица буду пут ка остварењу нечије среће.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.