Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХОРТИКУЛТУРА

Искусни цвећари откривају: Пет савета за гајење ЉУБИЧИЦА

Љубичице су најлепше кућне цветнице

1668551629_fcb2109808c36c193d6416c0f1daecb3e2c3f545.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Можда нисте знали, али правилном негом љубичица можете чак девет месеци током године имате расцветалу биљку у свом дому. Осим тога, иако алое вера важи за најлековитију биљку и љубичице имају благотворно дејство. Познати немачки народни лекар Кнајп истиче да чај и сируп од љубичице лече кашаљ, упалу мокраћне бешике и болести бубрега. Такође, ублажавају нервозу, лупање срца, несаницу, главобољу, па чак и симптоме хипохондрије.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Љубичице воле светлост, па их људи најчешће држе поред прозора. Ипак, пазите да не буду директно изложене сунчевим зрацима како листови не би изгорели. 

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Осим тога, ово је пет правила за негу љубичица којих се морате придржавати:

  • Заливајте је само устајалом водом
  • Меканом четкицом за зубе скидајте прашину са листова
  • Редовно уклањајте процветале цветове
  • Не пресађујте је често, љубичица воли тесно
  • Обезбедите јој саксију са великим бројем рупа јер не воли задржавање воде

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas