Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Једноставни трикови који ће сачувати животни век НАМЕШТАЈА У КУЋИ

Посебно су осетљиви софе, угаоне гарнитуре и фотеље.

1631829699_Depositphotos_139874806_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Намештај стаје велику своту новца, па је управо због тога потребно водити рачуна о њему, редовно га одржавати и посветити му пажњу уколико желимо да максимално продужимо његов рок трајања. У прилога нам иде чињеница да су све популарнији трикови којима су се служиле наше баке.

Прочитајте још: Да ли сте спремни да испробате СУДОКУ ДИЈЕТУ? Звучи нестварно, али успева!

Тако се дрвени намештај мора редовно брисати сувом крпом да се скине прашина, а два пута годишње требало би га добро истрљати ланеним уљем.

Вртни намештај од бамбуса или ратана изгледаће као нов ако га оперете у сланој води, осушите и након тога премажете средством за чишћење паркета. Гарнитуре и комаде намештаја од прућа повремено је добро очистити крпицом умоченом у млеко, па затим истрљати ланеним уљем у случају да је лакиран.

Прочитајте још: Колико је заправо здраво СУВО ВОЋЕ? Да ли је део и ваше исхране?

Одржавање софа и фотеља

Кауче који су пресвучени тканинама треба редовно усисавати како се прашина не би увукла предубоко, јер ће тканина тако изгубити боју и добити масан изглед, а иста ће се ствар догодити и са теписима које треба редовно, једном годишње добро истрести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas