Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Како се уклањају ФЛЕКЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ? Многима омиљено летње воће

Лето је без лубенице незамисливо

1660135261_watermelon-g4a1a67adc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Лубеницу током лета једемо исецкану на комадиће, на кришке, пијемо је у коктелима или једемо у комбинацији са фетом. Шта год да одаберете, лубеница је чист ужитак са многим предностима за ваше здравље. Јер не говоримо само о освежавајуц́ем воц́у које вас потпуно хидрира (садржај воде достиже 92%), вец́ о воц́у које побољшава здравље срца, изглед коже и косе (пошто садржи витамине А и Ц), док се бори против упале и оксидативног стреса.

Прочитајте још: Симболика орхидеје у дому: Шта значи када се налази у спаваћој соби, а шта ако је код улазних врата?

Све је то у реду, али често се дешава да када страствено загриземо сочан комад лубенице који смо управо исекли, нова мрља се нађе на нашој омиљеној белој мајици.

Скидање мрља од лубенице

Уклоните остатке лубенице

Прво уклоните све комаде лубенице и обришите течност папирним убрусом или чистом крпом. Покушајте да не трљате мрљу како не би продрла дубље у тканину.

Исперите запрљано подручје хладном водом

Оперите умрљано подручје од лубенице хладном водом што је пре могуц́е. Постоје два начина да се то уради. Један од начина је да очистите мрљу белом крпом умоченом у хладну воду, а затим осушите то подручје папирним убрусом. Други начин (који је уједно и најбољи) је да тканину држите под текуц́ом хладном водом. Затим исперите са супротне стране тканине да бисте избацили сок од лубенице из влакана тканине.

Третирајте мрљу детерџентом за веш

Нанесите малу количину течног детерџента за веш директно на мрљу од лубенице. Користите детерџент који садржи довољно ензима да „разбије“ мрљу. Оставите детерџент да делује најмање 10 минута, а затим оперите одец́у како је препоручено на етикети.

Прочитајте још: Да вам постељина мирише сваки дан: Послужите се једним једноставним триком

Поново проверите замрљано подручје

Пре него што окачите одец́у да се осуши, проверите место где је била мрља да бисте били сигурни да је потпуно нестала. Ако је мрља и даље ту, немојте се обесхрабрити и пређите на план Б.

Ако је мрља од лубенице још увек ту, направите течни раствор топле воде и избељивача на бази кисеоника у мањој посуди. Умочите умрљано место у раствор и оставите да одстоји најмање 4 сата или преко ноц́и. Поново проверите да ли је мрља од лубенице присутна. Ако мрља нестане, оперите према упутствима и одложите одец́у да се осуши. Ако је и даље ту, поновите овај последњи корак још једном.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas