Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ

КАО НОВЕ: Ово је 5 најлакших начина како да очистите БЕЛЕ ПАТИКЕ

Једна мрља је довољна да ваше омиљене патике или патике више не изгледају савршено, зар не?

1682809363_132890_shutterstock-409893622.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чишћење светлих ципела је један захтеван задатак. У њему, наравно, можете изаћи само по сувом и сунчаном времену, можете користити неке професионалне производе за чишћење. Али шта ако нису доступни? Затим користите једну од кућних метода.

Важно! Који год метод да изаберете, не заборавите да прво извучете пертле, а затим правилно навлажите патике или патике топлом водом. Покушајте прво да очистите мали комад да видите да ли уништавате ципелу.

Прашак за прање или сода

Помешајте средство за чишћење са мало топле воде док се не формира паста. Узмите стару четкицу за зубе и кружним покретима утрљајте мешавину у ципеле, обраћајући посебну пажњу на гумене делове и најпрљанија места. Исперите патике у топлој води, а затим осушите чистим пешкиром или крпом и погледајте да ли има мрља. Ако јесте, онда поновите поступак.

Прочитајте још: Спречите БРЗО НАКУПЉАЊЕ ПРАШИНЕ У ДОМУ: Направите спреј од састојака које већ имате у кући (РЕЦЕПТ)

Паста за зубе

Чистимо патике као да перемо зубе. Главна ствар је да је паста бела, без гела и других инклузија. Након што га нанесете на ципеле, сачекајте 10 минута, а затим обришите патике влажном крпом или пешкиром. Поновите чишћење ако је потребно.

Мешавина сирћета и соде бикарбоне

Кашика сирћета за храну, иста количина вреле воде и соде. Смешу наносимо четкицом за зубе на гумени ђон и платнене делове ципеле. Тамо где су мрље постојане, може се користити мало више мешавине. Након тога, ципеле треба опрати топлом водом и ставити на топло, сунчано место да се осуши.

Сок од лимуна

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

2 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока треба помешати са две исте кашике воде. Затим у ову мешавину натопите салвету и нежно обришите њоме целу површину. Након тога није потребно испирати обичном водом.

Кромпиров скроб и млеко

Ова метода је најпогоднија за кожне ципеле. Мешајте скроб и млеко у размери 1:1 док се не формира паста и њоме густо намажите патике. Сачекајте неколико минута и исперите смешу марамицом или крпом натопљеном топлом водом.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas