Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири савета за одржавање белих патика: После сваког чишћења изгледаће као нове ако их се придржавате

Бар један пар белик патика сви имају, зато што се савршено уклапају у све

1679051736_shutterstock_1757997356.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Беле патике су многима омиљени пар одеће - иду уз све комбинације и боје, а удобне су и никада не излазе из моде. Међутим, једина им је мана што се лако прљају и што се морају чистити чешће него остала обућа.

Да би вам увек изгледале као нове и како би им се материјал не би оштетио, придржавајте се следећих савета.

1. Никада их не убацујте у веш-машину

Беле патике никако не перите ни у веш-машини. Исто правило важи и за машину за сушење. Како се не би одлепиле или материјал оштетио, никако их не перите на овај начин.

2. Користите природна средства за чишћење

Сирће је одлично средство за уклањање флека на белим патикама. Крпу умочите у сирће, а потом благо протљајте патике. Поед тога, комбинација воде, сирћета и соде бикарбона веома је ефикасна. Када направите смесу од ова три састојка, очистите патике помоћу четкице за зубе.

3. Бели лак

Уколико сте приметили огреботине или оштећења на њима, можете се послужити белим лаком који ће смањити њихову видљивост.

4. Шампон

Шампон је одлично средство за уклањање масних мрља. Све што је потребно јесте да на та места ставите мало шампона и трљате. Масне флеке биће уклоњене, а резултати ће вас одушевити

Поред ова четири савета, јако је битно да беле патике не остављате директно на сунцу и да не користите јаке избељиваче на гуменом ђону јер га на так начин лако можете оштетити.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas