· · Коментари: 0

Које уређаје треба да ИСКЉУЧИТЕ ИЗ СТРУЈЕ пре него што одете на ЛЕТОВАЊЕ: Обратите пажњу

Мере опреза и безбедност су на првом месту

1655827600_domenico-loia-hGV2TfOh0ns-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Да бисте безбрижно уживали на плажи, поведите рачуна и искључите одређене уређаје из струје како не би дошло до потенцијалне штете.

Увек је боља опција спровести мере предострожности како не би било касно. Неки апарати троше струју иако нису укључени, други могу да изазову квар, а неки могу и да се покваре. Ако на одмору остајете недељу дана и више, ове уређаје би требало да искључите из струје, односно из штекера.

1. Апарати који имају додатни пуњач

Модеми, рутери, мобилни телефони, конзоле за играње, лаптопови и све врсте апарата који имају додатни пуњач требало би да буду искључени из штекера, како не би дошло до квара.

Прочитајте још: Једноставни савети да своју кућу САЧУВАТЕ ОД ЛОПОВА: Обратите пажњу на ПОШТАНСКО САНДУЧЕ

2. Мали кућни апарати

Тостери, кетлери, блендери, апарати са тајмером такође могу бити потенцијално опасни уколико нисте код куће дуже време, па би најсигурније било да их искључите из струје.

2. Уређаји који се контролишу даљинским

Сви они уређаји које подешавамо и регулишемо даљинским управљачем нису потпуно безбедни док не прекинемо струјно напајање. Али, климу је довољно да искључите даљинским, не морате да прекидате струјно напајање.

Што се тиче бојлера, довољно је само да га искључите на прекидачу, као и када се туширате.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.