Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОШТА 20 ДИНАРА, А ИМА ПРЕКО 10 НАМЕНА: Магични састојак користан за све - од кухиње до козметике

Једна од најкориснијих намирница у сваком домаћинству

1658241619_sodaaa.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сода бикарбона, или стручније названо натријум бикарбонат, има широку примену. Можете је купити за свега 20 динара, а корисна је за све: кување, прање, козметичке сврхе, па и ублажавање многих тегоба.

За шта све може помоћи?

1. Ублажавају свраб и бол након уједа комараца. Све што треба да урадите јесте да нанесете мало соде бикарбоне претходно помешане са водом.

2. Сјајна је и у ублажавању опекотина - на влажну крпу ставите мало соде и нежно принесите на опекотину.

3. Многи је користе у неутралисању непријатних мириса из обуће: довољно ће бити да је само поспете по обући.

4. За свеж дах - у пола чаше воде додајте прстохват соде бикарбоне, а потом исперите грло.

Прочитајте још: Ових 7 намирница никако не смете стављати у ЗАМРЗИВАЧ (ФОТО)

5. Имате проблема са знојењем? Натопите газу водом и содом бикарбоном, па оставите неко време испод пазуха.

6. Поред тога, свакодневно кузумирање ове намирнице може допринети одржавању виталности и доброг здравља организма.

Њом можете заменити разне препарате за негу коже лица и тела:

1. У воду убаците соду бикарбону у размери 3:1, а потом лаганим кружним покретима утрљајте у лице. Тако ћете потпуно природним средствима одрадити пилинг лица.

2. Од ње можете направити и шампон за дубинско прање косе. Додајте соду бикарбону у шампон (препоручљиво је да то буде прозирни, а не кремасти шампон). Ако немате времена за прање косе можете од соде бикарбоне направити суви шампон. Све што треба да урадите јесте да поспете соду бикарбону по корену косе, а потом и да прочешљате косу прстима.

Прочитајте још: Трик за БЛИСТАВИ ЕСЦАЈГ: Ставите алуминијумску фолију у машину за прање судова и сијаће КАО НОВ

3. Можете је додати и у купку. Помоћи ће вам да имате мекшу кожу.

4. Можете је користити кад радите педикир - додајте соду бикарбону у воду и стопала ће вам бити знатно мекша.

Поред тога, сода бикарбона сјајан је савезник у цишћењу масноћа и прљавштине са разних материјала и уређаја.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas