Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕВЕРОВАТАН ТРИК: Ево како да једноставно и лако очистите ФУГЕ природним путем

Чишћење фуга је један од најнезахвалнијих кућних послова

1662550324_ciscenje.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Линије између плочица су једноставно магнет за прљавштину, а њихово чишћење уме да направити озбиљан проблем.

Прочитајте још: Они су међу НАЈПРЉАВИЈИМА: Ове елементе често занемарујемо приликом чишћења, а сакупљају највише прљавштине

На подовима од плочица, мрвице, прљавштина и други остаци могу остати дуж линија за фугирање, чак и након чишћења. На срећу, прљаву фугу можете очистити користећи неколико уобичајених производа за домаћинство и минимално рибање. 

Ове методе за чишћење фуге, укључујући савете за смањење прљавштине током времена, раде на подовима, тушевима, кухињским површинама и другим површинама са плочицама. Уз само мало времена и труда, ваша фуга може изгледати као нова.

Шта вам је потребно:

Мокра крпа
Прашак за пециво
Вода, сирће или хидроген
Посуда за мешање
Стара четкица за зубе

Започните брисањем плочице влажном крпом. Уклоните сву видљиву прашину, прљавштину или општу прљавштину. Ако има било каквих накупина или мрља, одвојите време да и њих очистите.

Помешајте раствор за чишћење

Најбоље решење за чишћење малтера зависи од стања ваше фуге за плочице. Да бисте уклонили свакодневну прљавштину и остатке, помешајте два дела соде бикарбоне са једним делом воде. За запрљану или промењену фугу, помешајте два дела соде бикарбоне са једним делом сирћета, а ако имате грубе или ломљиве плочице, помешајте два дела соде бикарбоне са једним делом водоник-пероксида. Ако желите, можете користити и комерцијално средство за чишћење фуге.

Нанесите раствор за чишћење

Користите четкицу за фугирање или стару четкицу за зубе да нанесете пасту на линије за фугирање. Ако користите раствор сирћета, нанесите малу количину пасте на неупадљиво место како бисте били сигурни да кисело сирће не запрља плочицу.

Прочитајте још: Неке собне биљке воле ТАМНА МЕСТА, а ви сте их убијали на сунцу: Ево како да распоредите цвеће у свом дому

 

Оставите да одстоји 24 сата

Пустите да паста одстоји на фуги неколико минута, а затим изрибајте све линије за фугирање. Исперите чистом водом. Пустите да се фуга осуши 24 сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas