Oglas
· · Komentari: 0

NEVEROVATAN TRIK: Evo kako da jednostavno i lako očistite FUGE prirodnim putem

Čišćenje fuga je jedan od najnezahvalnijih kućnih poslova

1662550324_ciscenje.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Linije između pločica su jednostavno magnet za prljavštinu, a njihovo čišćenje ume da napraviti ozbiljan problem.

Pročitajte još: Oni su među NAJPRLJAVIJIMA: Ove elemente često zanemarujemo prilikom čišćenja, a sakupljaju najviše prljavštine

Na podovima od pločica, mrvice, prljavština i drugi ostaci mogu ostati duž linija za fugiranje, čak i nakon čišćenja. Na sreću, prljavu fugu možete očistiti koristeći nekoliko uobičajenih proizvoda za domaćinstvo i minimalno ribanje. 

Ove metode za čišćenje fuge, uključujući savete za smanjenje prljavštine tokom vremena, rade na podovima, tuševima, kuhinjskim površinama i drugim površinama sa pločicama. Uz samo malo vremena i truda, vaša fuga može izgledati kao nova.

Šta vam je potrebno:

Mokra krpa
Prašak za pecivo
Voda, sirće ili hidrogen
Posuda za mešanje
Stara četkica za zube

Započnite brisanjem pločice vlažnom krpom. Uklonite svu vidljivu prašinu, prljavštinu ili opštu prljavštinu. Ako ima bilo kakvih nakupina ili mrlja, odvojite vreme da i njih očistite.

Pomešajte rastvor za čišćenje

Najbolje rešenje za čišćenje maltera zavisi od stanja vaše fuge za pločice. Da biste uklonili svakodnevnu prljavštinu i ostatke, pomešajte dva dela sode bikarbone sa jednim delom vode. Za zaprljanu ili promenjenu fugu, pomešajte dva dela sode bikarbone sa jednim delom sirćeta, a ako imate grube ili lomljive pločice, pomešajte dva dela sode bikarbone sa jednim delom vodonik-peroksida. Ako želite, možete koristiti i komercijalno sredstvo za čišćenje fuge.

Nanesite rastvor za čišćenje

Koristite četkicu za fugiranje ili staru četkicu za zube da nanesete pastu na linije za fugiranje. Ako koristite rastvor sirćeta, nanesite malu količinu paste na neupadljivo mesto kako biste bili sigurni da kiselo sirće ne zaprlja pločicu.

Pročitajte još: Neke sobne biljke vole TAMNA MESTA, a vi ste ih ubijali na suncu: Evo kako da rasporedite cveće u svom domu

 

Ostavite da odstoji 24 sata

Pustite da pasta odstoji na fugi nekoliko minuta, a zatim izribajte sve linije za fugiranje. Isperite čistom vodom. Pustite da se fuga osuši 24 sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas