Oglas
· · Komentari: 0

Oni su među NAJPRLJAVIJIMA: Ove elemente često zanemarujemo prilikom čišćenja, a sakupljaju najviše prljavštine

Sadrže najviše skrivenih bakterija, ostatke prašine i ostalih čestica

1661936575_towfiqu-barbhuiya-ho-p7qLBewk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Kada je u pitanju čišćenje kuće, čini se da tome nema kraja. Nekako najosnovniji delovi kuće na koje se najviše obraća pažnje jesu podovi, prozori i nameštaj, ali šta je sa onim stvarima koje vrlo lako izađu iz vidokruga i na koje se često zaboravlja. Upravo oni sadrže najviše skrivenih bakterija, ostatke prašine i ostalih čestica. A ovo je spisak stvari i delova u kući koje često zaboravimo da očistimo:

Viseći elementi

Prednja vratanca visećih elemenata u kuhinji prilikom čestog otvaranja i zatvaranja mogu da "zarade" masne tragove, a nekako se na njih vrlo malo pažnje obraća. Pogotovo ako vam neko prvi put dolazi u kuću, usled presijavanja svetla nečistoća dolazi do izražaja. Isti je slučaj i sa vratima na frižideru.

Kućni aparati

Najveći procenat masnih naslaga se krije ispod kućnih aparata, a pogotovo ukoliko je nešto ranije prosuto i zaboravljeno da se prebriše. Ali ne sam ispod, već i u njima može da se nataloži nečistoća ili kamenac, kao što je primer ketlera, a uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova sa limunom, možete brzo i lako da ga očistite.

Veštačke biljke

Ukoliko u domu imate veštačko cveće, ne zaboravite da ga s vremena na vreme malo prebrišete. Upravo zbog toga što nije prirodno ne posvećujemo mu dovoljno pažnje, niti zalivamo, te je par poteza krpom dovoljno da se ukloni prašina.

Pročitajte još: Ove kućne poslove morati odraditi pre JESENI: Pripremite se za hladnije dane na vreme

Zavese na tuš kabini ili kadi

Ukrasne, ali i korisne zavese na tuš kabini ili kadi idealno su mesto za razvijanje bakterija i nečistoće, kao i kamenca. Nakon dužeg vremena možete da primetite kako postaju žućkaste, a jedan od savete jeste da ih potopite u vodu sa malo izbeljivača, a zatim stavite u veš mašinu na 40 stepeni Celzijusa.

A ovo su još neki stvari na koje treba da obratite pažnju:

  • Rerna
  • Jastučnice na ukrsnim jastucima
  • Daljinski upravljanjči
  • Četke za kosu
  • Prekidači za svetlo
  • Ventilacijski okviri
  • Kante za smeće
  • Lampe

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas