· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Од ове три биљке никада нисте очекивали да ЧИСТЕ ВАЗДУХ, а препоручују их чак научници НАСА

Загађивачи се могу наћи у затвореним просторима и утицати на ...

1638491442_shutterstock_1669189426.jpg
Фото: Shutterstock

Кућне биљке неизоставан су до функционалног декора дома. Мало добро распоређеног зеленила, не само што ће оживети простор већ и прочистити ваздух, а помажу и у стварању опуштенијег и пријатнијег амбијента у било којој просторији дома.

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Доносимо вам списак кућних биљака које нису тешке за одржавање, а оне уједно повећавају ниво кисеоника и чисте токсине из ваздуха у дому. Загађивачи који се могу наћи у затвореним просторима и утицати на здравље су формалдехид, бензен и триклоретилен, угљен-моноксид и нитроген оксиди, пестициди и средства за дезинфекцију.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Доносимо вам три биљке које научници НАСА препоручују.

Алоја / Алое вера 

Гел алоје има многа исцељујућа својства, од ублажавања боли код опечене коже, преко зацељивања рана до детоксикације тела и побољшања имунитета, а она помаже и у побољшању квалитета ваздуха у вашем дому. Ова биљка може помоћи очистити ваздух од загађивача који се налазе у хемијским средствима за чишћење. Кад количина хемикалија у ваздуху постане претерана лишће биља осуће се са смеђим тачкицама. Иначе, алоја воли јако пуно сунчеве светлости.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Енглески бршљан 

Научници НАСАнаводе Енглески бршљан као једну од најбољих биљака за филтрирање ваздуха, а ово је и најефикаснија биљка када је у питању апсорпција формалдехида. Уз то, веома га је лако узгојити и прилагођава се добро свакој средини. Држите га на умереној температури и умереној светлости.

Фикус 

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Све врсте фикуса добре су за прочишћавање ваздуха у дому, и то су једне од биљака које је најлакше уздржавати и узгојити, а успевају чак и у домовима гдје нема пуно светлости и у хладнијој клими. Ове биљке снажни су елиминатори токсина и прочишћивачи ваздуха.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.