Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ОТКРИВАМО како да сачувате мед у кућним условима, а да се он НЕ КРИСТАЛИШЕ

Због неправилних услова складиштења, мед се може згуснути и због тога ће се променити његов укус и квалитет

1683237611_trav-shutterstock-med--1-.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Није важан материјал од којег је направљена посуда за складиштење, већ његова непропусност. Поклопац било ког јела са медом треба добро затворити. Навикли смо да чувамо мед у стакленим теглама, а по праву се сматра најбољом посудом. Међутим, постоји једно упозорење. Због провидности стакла, мед може да се згусне када је изложен сунчевој светлости. Због тога теглу треба умотати, на пример, у пешкир или чувати даље од сунца.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Друга добра опција за складиштење су дрвене бурад или земљани контејнери. Погодне су и пластичне посуде, под условом да је материјал намењен искључиво за складиштење хране. Обично се на таквим местима продаје мед. И нема потребе да га сипате у пластичне контејнере, у којима су, на пример, претходно ускладиштени прибор за шивење. Ово је потпуно другачија пластика која садржи нечистоће штетне за тело.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Из истог разлога, металне лименке нису погодне - посебно бакарни прибор. У процесу оксидације, метали почињу да ослобађају токсине, а ако то није приметно споља по квалитету, онда се на укусу појављује метални укус. Поред тога, ове супстанце су опасне по здравље.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Мед се такође може чувати у фрижидеру. Али у њему се брже згушњава и шећери. Али то није страшно: ако је мед мало зашећерен, то не значи да се погоршао - у току је потпуно нормалан процес кристализације. Најбоља температура за чување меда није нижа од плус 5 и не виша од 20 степени.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas