Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

OTKRIVAMO kako da sačuvate med u kućnim uslovima, a da se on NE KRISTALIŠE

Zbog nepravilnih uslova skladištenja, med se može zgusnuti i zbog toga će se promeniti njegov ukus i kvalitet

1683237611_trav-shutterstock-med--1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nije važan materijal od kojeg je napravljena posuda za skladištenje, već njegova nepropusnost. Poklopac bilo kog jela sa medom treba dobro zatvoriti. Navikli smo da čuvamo med u staklenim teglama, a po pravu se smatra najboljom posudom. Međutim, postoji jedno upozorenje. Zbog providnosti stakla, med može da se zgusne kada je izložen sunčevoj svetlosti. Zbog toga teglu treba umotati, na primer, u peškir ili čuvati dalje od sunca.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Druga dobra opcija za skladištenje su drvene burad ili zemljani kontejneri. Pogodne su i plastične posude, pod uslovom da je materijal namenjen isključivo za skladištenje hrane. Obično se na takvim mestima prodaje med. I nema potrebe da ga sipate u plastične kontejnere, u kojima su, na primer, prethodno uskladišteni pribor za šivenje. Ovo je potpuno drugačija plastika koja sadrži nečistoće štetne za telo.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Iz istog razloga, metalne limenke nisu pogodne - posebno bakarni pribor. U procesu oksidacije, metali počinju da oslobađaju toksine, a ako to nije primetno spolja po kvalitetu, onda se na ukusu pojavljuje metalni ukus. Pored toga, ove supstance su opasne po zdravlje.

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Med se takođe može čuvati u frižideru. Ali u njemu se brže zgušnjava i šećeri. Ali to nije strašno: ako je med malo zašećeren, to ne znači da se pogoršao - u toku je potpuno normalan proces kristalizacije. Najbolja temperatura za čuvanje meda nije niža od plus 5 i ne viša od 20 stepeni.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas