Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Приступачни начини да направите СОФИСТИЦИРАН ДОМ према просторијама: Унесите цвеће, промените осветљење, а ево шта са зидовима

Софистициран дом је оно о чему већина људи сања

1669816843_shutterstock_1483369124.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи мисле да не могу да имају софистициран дом јер немају довољно новца за реновирање или пресељење у неко луксузније подручје. Ово је велика заблуда. Постоји много једноставних начина који ће вам помоћи да ваш животни простор делује префињеније и софистицираније. Штавише, понекад је довољан само другачији распоред намештаја па да ствари у оквиру вашег дома добију потпуно нови изглед.

Пређимо одмах на ствар. По правилу, сваки софистицирани дом треба да има: уметничко дело (није битно ко га је створио ни колико кошта, важно је само да сте ви задовољни њиме!), прелепо огледало (које одражава обиље добре енергије), антиквитет (или шта год од породичног наслеђа), и књиге (притом мислимо на мнооого занимљивог штива).

Прочитајте још: КАКО И КАДА је настао обичај КИЋЕЊА ЈЕЛКЕ: У неким крајевима уместо украса стављали су се јабуке и ораси, а звезда на врху има посебно значење

Равнотеже ради, поменимо и ствари које софистицирани дом не би требало да има. За почетак, потребно је да се ослободите неких предмета попут лажних реплика биљака или животиња. Затим, обавезно плафонске вентилаторе замените клима уређајима и постарајте да у свом дневном боравку имате што мање ствари "које се подразумевају".

Приступачни начини да свој дом учините софистициранијим:

  • обојите своје зидове софистицираном бојом (неутрални тонови су пун погодак)
  • преуредите предмете и намештај (ово може учинити велику разлику)
  • промените осветљење (нека буде у складу са собом коју опремате)
  • водите рачуна о текстури и додајте шарене декоративне јастучиће
  • изложите свеже цветове у стакленој вази
  • додајте мирисне свеће

Постоје и многе ствари које ће на почетку деловати велика инвестиција, али које ћете моћи да задржите и у њима уживате заувек. Ту спадају вредна уметничка дела, велики клавир, добро дизајнирана софа, велико огледало, полица за књиге и излагање украса и слично.

Уколико желите нешто софистициранију кухињу, постарајте се да у њој никада нема нереда и имајте увек изложено свеже воће на кухињском острву. Уколико је ваш проблем дневни боравак, добар савет је да увек имате једну главну, фокусну тачку (камин, уметност, ТВ) која ће свима "упадати у око".

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ НОВАЦ НА ПРЕСКУПЕ УКРАСЕ: Овако су наше маме правиле новогодишњу декорацију и украшавале домове, МОЖЕТЕ И ВИ! (ВИДЕО)

Када је у питању спаваћа соба, добар савет је додавање лепих стоних или подних лампи које ће одмах освежити простор и створити лепо амбијентално осветљење, као и улагање у меку, текстурирану постељину која ће вас увек спремна чекати на кревету.

На крају, не заборавимо купатило. Изаберите меке и шарене пешкире како бисте створили осећај да се налазите у спа центру. Ако имате ниске плафоне, дугачко, танко огледало може створити илузију висине. Такође, чувајте своје личне ствари у ормарићима како бисте аутоматски елминисали неред, и обавезно додајте неко уметничко дело - без обзира на то колики простор имате на располагању.

Можете учинити да цела ваша кућа изгледа много софистицираније једноставним праћењем ових савета. Пробајте - немате шта да изгубите!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas