Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решење вечите ДИЛЕМЕ: Ево на колико степени и како се правилно ПЕРЕ ПОСТЕЉИНА

Дошао је период године када перемо јоргане и припремамо их за зимску сезону...

1666554233_hd-wallpaper-g6e6774627_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Са доласком хладнијих дана посежемо за јорганима који су током лета били спаковани и време је за њихово прање пре поновног коришћења. Ту наилазимо на дилему како перемо правилно постељину. 

Стручњаци саветују да увек посебно перете јоргане. Обично су јоргани веома обимни и захтевају посебне мере предострожности. Једноструки или 1/2 јорган се лако перу у машинама за прање веша са оптерећењем до 5 килограма, док ће за дупле јоргане бити потребна машина за веш са оптерећењем од 7 килограма.

Прочитајте још: Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Да бисте избегли проблеме, обавезно пажљиво пресавијте јорган пре него што га убаците у бубањ машине за прање веша. Затим изаберите веома деликатан програм прања. Обично се за ове јоргане користи програм за памук на 30-40 степени, јер више температуре могу оштетити доњи део и спољашњи јорган. Уклоните јорган из машине за прање веша одмах након завршетка циклуса да спречите да упије превише влаге.

Прочитајте још: Најбољи метод за чишћење судопере: Ево од чега би прво требало да почнемо

Ако перете постељину, а посебно покривач за јорган, скините гаса јоргана, онда га истресите и оперите посебно. Прекривачи за јорган и друга постељина се обично перу чешће од поплуна и захтевају различите температуре и циклусе прања.

Прочитајте још: Практични савети за редовно ОДРЖАВАЊЕ чистоће машине за прање судова

Када перете постељину у машини за прање веша, морате узети у обзир врсту тканине од које су направљени.

У случају памучних чаршава, поред избора посебног програма, препоручује се да их сортирате на беле и обојене:

  • бели чаршави се могу прати на температури до 60°Ц
  • при прању обојених постељина не препоручује се температура изнад 40°Ц.
     

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas