Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Рушимо МИТОВЕ: Ово су најздравије смрзнуте намирнице

Поједине намирнице пођеднако су здраве и за конзумирање након што их одледимо.

1633385435_Depositphotos_118484014_S.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Током зимског периода посебно нам недостају свеже намирнице са пијаце, посебно бобичасто воће и зелене намирнице. Иако често чујемо да смрзнуте намирнице нису здраве као он свеже, односно да губе витамине и минерале током залеђивања.

Ево које намирнице можете склонити у замрзивач, а касније их искористити за спремање здравог и укусног оброка.

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

Бобичасто воће и банане

Воће можете држати у замрзивачу како би дуже трајало, а можете га додати у смути, прелив за сладолед или палачинке. Ако желите направити прелив, довољно је скувати воће и додати му мало лимуновог сока.

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Грашак

Додавање само пола шољице грашка, знатно ћете обогатити свој оброк влакнима и протеинима. Грашак можете користити у готово сваком оброку који се брзо припрема јер се брзо скувају и неће вам одузети пуно времена.

Орашасти плодови

Орашасти плодови богати су здравим мастима, витаминима, минералима, протеинима и влакнима. Орашасте плодове можете држати у замрзивачу и до две године, а и даље ће бити добри. С друге стране, на собној температури могу стајати само неколико месеци.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Спанаћ

Спанаћ је пун антиоксиданса, добар је за здравље очију, а један је од главних извора калцијума, магнезијума и гвожђа. Осим тога, спанаћ подстиче и развој добрих цревних бактерија. Спанаћ можете убацити у врећицу и смрзнути га, а затим га можете додати у смути, омлет или умак за тестенину.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas