· · Коментари: 0

Сигурно сте се бар једном запиталли чему служи рупица на УМИВАОНИКУ: Многи не знају да је веома битна

Постоје два разлога због којих је она веома битна

1662809469_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy

Барем једном у животу сте се запитали зашто сваки умиваоник има малени отвор, односно рупицу испод чесме, а стручњаци су објаснили да постоје два разлога због чега је ова рупица врло битна.

Први разлог је што она спречава цурење воде, односно ако зачепите умиваоник, вишак воде ће кроз ту рупицу улазити у одвод и на тај начин ће се спречити да вода почне да цури изван умиваоника, односно по поду.

Ако вода из чесме цури јаким млазом, тада ће цурење бити само одложено, тако да је важно да се не опустите превише када пустите воду, а одвод је зачепљен.

Прочитајте још: ТРИК ЗА ЧИШЋЕЊЕ ТУШ КАБИНЕ: Очистите врата од каменца помоћу ОВА два састојка која имате у кухињи (ВИДЕО)

Такође, тај отвор има само своју функцију у случајевима када се стави чеп и умиваоник се пуни водом, али не и у ситуацијама када је сам одвод зачепљен. Он помаже и да вода брже пролази кроз одводну цев тако што допушта ваздуху који се нађе у одводу да изађе из њега. Када тог отвора не би било, вода би отицала врло споро.

Зато сте некада и приметили да кроз тај отвор излазе мехурићи сапунице када нешто перете, а претерали сте с детерџентом, то је тај вишак ваздуха који треба да изађе.

Оно што мајстори упозоравају, а што већина људи скоро никада не ради, је да је и тај отвор потребно одржавати. У њему се неретко нагомилава прљавштина па је добро с времена на време очистити га како проток ваздуха и воде не би наилазио на препреке.

БОНУС ВДИЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.