Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧНИ РАД

Штрикани табуре, јастук, подметач... Небо је граница!

Нема ништа лепше од тога када сами, својим рукама, направите нешто у чему ћете уживати ви и ваши најближи.

1616758246_Depositphotos_445640642_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Добро знате о чему причамо ако вам плетење није страно, али зашто бисте се ограничили само на гардеробу?

Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари

Ваши спретни прсти могу да направе најразличитије детаље за кућу, који ће за тили час од ње направити удобни, ушушкани дом. Али то не значи да би требало да се обесхрабрите уколико не владате овом вештином, јер ручно плетених детаља има и у продаји. Веома су популаран избор приликом украшавања ентеријера.

Ушушкано за хладне вечери Фото: Депозит

Плетене корпице различитих величина уз естетску могу имати и употребну вредност - у зависности од величине у њима можете да држите ситнице, попут кључева или шалова и марама, али и књиге и часописе. Чинија са поклопцем тиркизне боје као да је створена да у себи “чува” шећер у кесицама, а сваки пут када је (уз кафу или чај) отворите, направићете себи мали угођај.

Мантилић за шољу
Ваше омиљене шоље за топли напитак можете да “обучете” у штрикано оделце жељене боје и дезена. На овај начин можете да “огрнете” и сталак за оловке или прибор за плетење, па и шерпу приликом изношења на сто.

Прочитајте још: Шта се налази на вашем радном столу? ФЕНГ ШУИ каже да треба да изгледа овако

Подметачи за посуђе такође могу бити плетени, јер је вуна одличан изолатор, а изгледаће потпуно оригинално када је спустите на сто. Седални део столице такође можете да иштрикате, као и јастучиће које ћете лако поставити на било коју фотељу. Одлично се уклапају уз намештај од ратана, али и уз модерне форме и материјале.

Фото: Депозит
Штрикани табуре је удобан и практичан.

Округли табуре за седење сјајно изгледа када је исплетен, а шарама се можете поиграти по жељи, чинећи од њега ведар комад намештаја. Уз седење, добро му, на врху, пристају и књиге, одложене током читања, као и послужавник са кафом.

Подметачи, корпе за веш, све може да се штрика!

Корпу за веш такође могу направити ваши вредни прсти, као и завесу или мрежасти држач за висеће биљке, па и ћебенце веселих боја за раздраганог малишана.

Прочитајте још: Уколико желите да вам у животу крене на боље, обавезно избаците ове ствари из куће

Међу оригиналнијим детаљима је и корпа са поврћем коју можете читаву да исплетете. Тако шаргарепе, целер, цвекла, парадајз и кељ могу бити сачињени од вунице, као и џакче или корпа из које вире. Сасвим је сигурно да нико неће одолети да их узме у руку, а ваши најмлађи ће се радо играти са сваким од њих, успут учећи о поврћу на лак начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas