Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари које се ИПАК могу прати у ВЕШ-МАШИНИ: Уштедите време и снагу

Не морате их носити на хемијско чишћење или прати на руке

1658928455_masinaa.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Поједине ствари многи избегавају да перу у машини зато што сматрају да ће се оштетити, да није ефикасно или да сам предмет који се пере може оштетити ову белу технику.

Зато већина одређене предмете носи на хемијско или, пак, пере на руке. За тим нема потребе када су следеће ствари у питању:

1. Крпа џогера

Препоручује се опрати крпу џогера након сваког коришћења. Већина то ради ручно, али без икаквих проблема можете је убацити у веш-машину и уштедети време и енергију. Потребно је да пре убацивања у машину уклоните длаке, мрве и сличне остатке, а потом да је убаците у вречицу за прање веша. Пожељно је крпу прати на температури вишој од 60 степени, обичним детрџентом.

Прочитајте још: Ставите ОВУ НАМРИРНИЦУ у МАШИНУ УМЕСТО ОМЕКШИВАЧА: Изненадиђете се ефектима

2. Сунђери

Сунђере би требало што чешће мењати, а препорука је да на седам дана мењате стари сунђер новим. Ако желите да га очистите од прљавштине, прекратите посао и убаците га у веш-машину.

3. Силиконски предмети

Ово се највише односи на силиконске предмете из кухиње. Силиконску рукавицу за рерну, калупе и сличне ствари можете опрати у веш-машини уместо на руке.

4. Стазе и мањи теписи

Једино што морате имати на уму уколико се одлучите да стазе и мање тепихе перете у машини јесте да смањите број обртаја и да не претерујете са температуром. Све исто важи и за патоснице у аутомобилима.

5. Плишане играчке

Плишане играчке временом могу покупити доста прљавштине и прашине. Пре него што их убаците у веш-машину истресите играчку и поквасите је топлом водом. Затим је ставите у врећицу, па у машину. Не препоручује се прање играчака које су лепљење или су на батерије. Обратите пажњу на максимално дозвољену температуру на етикети играчке.

6. Мањи јастуци

У јастуцима се, баш као и у јастучницама, накупља прашина, гриње, али и мртве ћелије коже. Никакав неће бити проблем ако се одлучите да и јастуке оперете у машини. Додајте и омекшивач.

7. Кревет за пса

Ово важи за све креветиће за кућне љубимце, осим оних са тврдим или кртонским дном.

Прочитајте још: Ове биљке СМАЊУЈУ ВРУЋИНУ у ДОМУ: Цвеће које најбоље расхлађује сваку просторију

8. Качкети

На качкетима се накупља доста прљавштине и зноја, те је препоручљиво уклонити нечистоће. Можете их прати у машини, само је потребно да температура буде нижа, а број обртаја мањи. Избегавајте сушење у машини.

9. Ранчеви

Истресите све из ранца и отворите све преграде, а потом, тако отвореног, оперите у машини на ниској или топлој темпратури.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas