· · Коментари: 0

Три практична савета за отварање и опремање фирме

Обично се прича о опремању и уређењу домова, а када је отварање фирме у питању фокус је на процедуралним и административним стварима.

1669799726_shutterstock_1924388639.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ниједна фирма или пословна канцеларија не може да ради без основног материјала и мора бити опремљена.

Шта је то што је неопходно, шта је практично имати и на шта треба ставити фокус?

Ако ипак сматрате да је ово тежак и исцрпљујући задатак за вас онда се можете обратити фирмама које се баве тим послом. Њихов задатак је да створе уређенији простор, са добром организацијом који ће бити продуктиван и ефикасан за рад. На овај начин се могу смањити трошкови каснијих улагања.

Прво и основно – обезбедите квалитетан и функционалан канцеларијски материјал

То је оно што ће чинити суштину пословног простора. Али ће значајно утицати и на целокупан изглед. Зато је важно да простор не буде пренатрпан, али да не буде ни оскудно опремљен. Да се направи добар баланс боја, дезена, облика и материјала свих елемената. Тиме се ствара осећај склада и оргнизације која чини да простор изгледа уредно и ефикасно.

Осим тога могуће је и брендирање разних делова канцеларијског материјала, како крупнијег, тако и оног ситнијег чиме се може дати заиста посебна нота и лични печат пословном простору.

Кацеларијски материјал можете куповати у радњама у граду које су вам у близини. Може се десити да одете и до већих градова у магацине познатих брендова ради одабира најадекватнијих комада. Али исте можете поручити и путем интернет продавница.

Техничка опрема која омогућава ефикасан рад (рачунари, штампачи, носачи за монитор...)

Уз функционалан и квалитетан канцеларијски материјал, добру расвету и целокупну складност простора треба уклопити још један неопходан елемент сваке канцеларије, а он се односи на техничку опрему.

Од ње зависи квалитет рада па је зато паметан потез да на почетку изаберете квалитетније комаде који ће вас служити дужи низ година.

У техничку опрему може спадати свашта, а свакако најзначајнији комади су рачунари и штампачи, али и скенери и лап топови. Они данас готово свуда чине основни материјал за рад.

Али њима треба додати и данас популарне носаче за мониторе. Они имају бројне предности, а само неке од њих се односе на то што носачи за монитор нуде могућност боље организације простора, даје могућност позиционирања монитора онако како раднику најбоље одговара и веома су лаки и једноставни за употребу.

Када и под којим условима треба ангажовати судског тумача?

Отварање фирме није лак посао и зато треба бити информисан и свеобухватан током тог процеса, али и обазрив. У Србији све већи број странаца отвара фирме, али и наши људи отварају фирме у иностранству. С обзиром на ову ситуацију присуство судских тумача је неопходно.

Ангажовање судских тумача у Београду је посебно заступљео јер се тамо статистички највише фирми и отвори током године. Судски тумачи су стручна лица са овлашћењем које им омогућава не само превођење већ и оверу тог превода. Они могу бити од кључног значаја у циљу бољег разумевања правила и закона који у тој земљи важе.

Преводи суднских тумача нуде гаранцију исправности превода и помажу људима да заврше посао лакше.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.