Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Додатна мотивација за бољу продуктивност запослених

Посао – неизоставни део живота на који многима одлази највише времена

1653312877_motivacija-1.jpg
Фото: Унпласх.цом
Oglas

Ако се сагледа чињеница да се на послу проводи у просеку осам сати дневно, пет дана недељно, долази се до закључка да је пословни простор управо друга кућа. Ако је тако, онда на послу сваки запослени треба да се осећа пријатно, без обзира на то што је у питању формална позиција. Дакле, у канцеларији заполсени не треба баш да се понаша као код куће, али треба да му буде пријатно и угодно, а све у сврху бољег и продуктивнијег рада. 


Како да се побољша мотивација код запослених


Многи би рекли да је данас мотивација за посао само новац. Међутим, то је прилично погрешан приступ. Наравно, сви раде за новац, који представља један од најважнијих чинилаца посла, али често мотивација нема много везе с њим. Постоје бројни начини да се запослени мотивишу, а да им се не повећа плата. Атмосфера и међуљудски односи су нешто што већина запослених сматра најбитнијим. Затим, умногоме утиче и сам однос надређених према запосленима, односно њихова заинтересованост за напредовање радника и боље лично познавање. Када се створи атмосфера која је пријатна за рад, запосленима понедељак неће бити најгори дан када на посао иду са задовољством.


Обезбедити запосленима бољи и квалитетнији канцеларијски материјал


Да би се свакодневни посао извршавао на најбољи начин, неопходно је обезбедити добар прибор за рад, односно канцеларијски материјал. То за неког можда јесу ситнице, али како су запослени стално у контакту са таквим материјалом, веома је важно да буде што бољи, па и интересантнији. Унети боје у канцеларију, па макар и преко регистратора, или других органајзера са писаћим прибором или документима, сигурно представља један добар пут ка разбијању монотоније у простору.


Опремање канцеларије - модерни теписи и намештај који дају визију пријатне атмосфере


Да су превазиђене досадне нијансе једноличног намештаја и осталих детаља у канцеларији, превазиђене су. Иако представљају класичну и сигурну варијанту за уређивање канцеларије, због одавања утиска професионалности и озбољности, ипак јој се треба одупрети. Наравно да клијенти треба да се приликом посете добро осећају, али приоритет су ипак радници, на које топлије уређен ентеријер канцеларије повољно утиче у погледу мотивације за рад. Детаљи су нешто што би могло успоставити компромис – одлучити се за класичне канцеларијске боје намештаја, завеса и зидова, а разбити једноличност детаљима као што су модерни теписи у упадљивијим бојама, или пад украси и слике и фотографије на зидовима.


Могућност напредовања посебно мотивише запослене


Као што је поменуто, не гура само новац раднике да буду вреднији и преданији послу. Онима који не виде себе на једном радном месту током целог радног века, јако важан моменат је могућност напредовања. Изазови у послу су нешто што запослене пробуди и покрене на акцију, те стална усавршавања која послодавац обезбеди не представљају муку већ додатни подстрек. Често се као савет нуди да, уколико се повећа обим посла, не запошљавате нову особу, већ понудите унапређење већ присутном запосленом. Када се послодавац постави као сарадник који брине о напредовању запосленог и његовој каријери, нема препреке да се посао обавља са великом вољом и жељом.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas