· · Коментари: 0

Уклоните тврдокорни КАМЕНАЦ из тоалета за само пет минута помоћу ОВОГ кухињског састојка

Љубитељи чишћења отишли ​​су на Реддит да поделе врхунске савете о томе како да се решите ружних мрља од каменца у Вe-Цe шољи, а решење се вероватно крије у вашој кухињи

1649667200_profimedia-0235643070.jpg
Фото: Profimedia

Чишћење тоалета је посао у којем нико не ужива - посебно ако се накупља каменац.

Каменац је тврда, кредаста наслага, која се може наћи у кућама у купатилима и кухињама око славина, Ве-Це шоља, цеви и било које воде са којом свакодневно долазите у контакт. Не само да изгледа неугледно, већ може и много оштетити ваше цеви.

Срећом, постоји један састојак који може помоћи у уклањању каменца за само "пет минута" - и он се налази у вашем кухињском ормарићу.

Прочитајте још: САМ СВОЈ МАЈСТОР: Ево како да БРЗО И ЛАКО поправите Ве-Це шољу и решите се непријатних мириса у купатилу

Љубитељи чишћења су поделили своје врхунске савете о томе како да се отарасе мрља на Реддиту, али један се посебно истакао.

Један корисник је рекао да је тајна уклањања тврдоглаве прљавштине у употреби нечег киселог.

Рекли су: „Почните са белим сирћетом, иако смеђе делује једнако добро. Ставите мало у боцу са распршивачем, попрскајте га, сачекајте пет минута, а затим га истрљајте. Урадите то неколико пута.“

Пошто је каменац направљен од калцијум карбоната, алкалне супстанце, високи проценат сирћетне киселине који садржи делује на пробијање тврдих наслага.

Прочитајте још: При избору материјала и постављању система термоизолације обавезно обратите пажну на ОВЕ ствати

Корисник Реддита је додао: „Ако сирће не помаже, можете пробати друге киселине."

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.