Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
водич за осветљење

Уобичајене грешке за ОСВЕТЉЕЊЕ вашег дома: Ево како правилно да осветлите сваку просторију

Добро осветљење нам може помоћи да изгледамо боље, да се осећамо боље и да учинимо бољу атмосферу простора у коме проводимо време

1654338335_interior-gdf5bc300f_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas
Стога, уобичајене грешке у осветљењу мог да украду удобност вашег дома и да учине да се не осећате пријатно. Колико осветљење може утицати на атмосферу у кући, закључите сами. 
 
 
Ево 5 типичних грешака које правимо када је осветљавање нашег дома у питању у различитим просторијама: 

1. Кухињско светло 

Додавање добро позиционираних уградних светала, висећих светиљки изнад острва ваше кухиње и осветљења испод ормарића су начини како да обезбедите да ваше радне површине у кухињи имају довољно светла и да тако добро осветлите пулт на коме радите. Уместо лустера који вам стоји тачно изнад главе, који пружа лоше ударно светло, а неће вам помоћи да добро видите док нагнути нешто радите око кухиње. Дакле кључ је у што више уградних светала, која нису видљива на први поглед, а која ће обасјати делове кухиње који вам требају. 

2. Светло у купатилу 

Није тешко добити добро осветљење у тоалету у купатилу – само размислите о огледалима за шминкање. Када постављате светла у тоалет, најбоље је избегавати оштро светло одозго које ће створити дубоке сенке испод очију и браде. Дакле трудите се да имате такође, што више уградних светала, а препоручују се и светла директно на огледалима вашег купатила. Изаберите лед сијалице за опуштајућу атмосферу. Истина је да нам у купатилу много светла није ни потребно, осим дела огледала где третирамо лице. Што је замраченије купатило, створиће лепу СПА атмосферу за опуштање. 

3. Светло у спаваћој соби

Многе спаваће собе имају овакво осветљњење: Главни лустер на плафону и две лампе у угловима собе. Савет је да интегришите слојеве светлости у областима које имају највише смисла. Например, висећа светла са обе стране кревета пружају функционално светло за читање ноћу. Препоручљиво је инсталирати уградна светла на више места, како би могли да мењате нивое светлости у вашој соби, сразмерно атмосфери коју желите да постигнете, уместо да се ослоните само на један извор светлости. 

4. Остале просторије у кући 

Наше очи се прилагођавају светлости цео дан, а требало би и наше осветљење. Додајте димере и контроле јачине светлости да бисте максимално искористили своје осветљење и упоставили праву атосмферу у право време.
 
Уколико имате неки специјалан рад на зидовима, у виду гипса или камера, осветлите те делове стана које желите да истакнете, док делове стана које не желите да истакнете држите у контролисаној количини светлости. Заиста можете управљати светлошћу у сваком углу вашег дома индивидуално, уместо да имате само један прекидач који ће угасити или попалити сва светла. 
 
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas