· · Коментари: 0

Уз неколико једноставних начина ОСВЕЖИТЕ ДОМ НА ПРОЛЕЋЕ

Пролеће је годишње доба које у нама увек буди жељу за променама, биле оне радикалне или не.

1615745336_Depositphotos_444584658_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Већина људи управо тада бива инспирисана да трансформише своје окружење и у њега унесе ведри, пролећни амбијент. Неки од те приче одустају у самом старту, мислећи да ће им за то бити потребна велика количина новца. Ипак, како бисмо вас уверили у супротно, показаћемо вам како сјајне ефекте можете постићи једноставним преуређењем. 

Прочитајте још: Време је за: ПРОЛЕЋНУ ЧИСТКУ! Овим комадима је сигурно истекао РОК ТРАЈАЊА иако тога нисте свесни

Ослободите полице

Додајте живе биљке
Собне биљке прочишц́авају ваздух у куц́и и помажу вам да се опустите, а пролец́е је најбоље време за цвеће у саксији. Чак и мала биљка на прозорској дасци, ноц́ном сточиц́у или било којој другој површини одмах ц́е додати живост соби. Осим тога, научници вец́ дуго говоре о предностима баштованства за ментално здравље - бенефите можете искусити практично одмах.

Једноставан начин да трансформишете свој простор без икаквих трошкова или пуно напора јесте реорганизација полица и других видљивих површина. За почетак их потпуно ослободите предмета, а успут одлучите шта вам је све требало последњих месец дана, а шта нисте додирнули шест месеци - на тај начин ћете моћи да идентификујете основне ствари које су сасвим оправдано на истакнутом месту, док ћете вишак моћи лако да запакујете и одложите тамо где вам неће сметати. 

Организујте свој ходник

Ходник је један од најнеуреднијих простора у вашем дому. Разбацани кључеви, флајери, рачуни и остали папири, кишобрани, кашике за обућу и остали додаци - све ове ситнице стварају хаос. Понекад је довољно да их правилно организујете: отарасите се непотребног, направите посебна места за кључеве и друге предмете - на тај начин ћете креирати далеко пријатнији улазни амбијент, што ће вам олакшати припрему за излазак из стана или куће.

Уредите  посуђе

Лонци, шерпе, лопатице и кашике, чиније за шец́ер и бомбоне често постају део кухиње, јер су на видном месту. Освежите свој кухињски прибор или га барем темељно очистите и све око вас биц́е мало светлије. Понекад је за лепши осец́ај довољно опрати добро познате старе ствари.

Прочитајте још: Поново је дом канцеларија: Седам правила како да преживите рад од куће

Обавите генерално чишц́ење
Да бисте свој дом погледали на нов начин, понекад је довољно ослободити је од свега непотребног и очистити прашину и нечистоћу накупљену током зиме. Боље је да себи не постављате строге рокове и не обављате генерално чишц́ење у једном дану, вец́ да се систематски премештате из собе у собу, проводец́и у чишћењу неколико слободних дана.

Покушајте да живите са голим подом

Барем привремено ослободе под од тепиха, простирки и других покривача. Голи под створиц́е илузију већег простора, хладноц́е и дати познатој соби сасвим нови изглед.

Промените текстил

Замените мекане паперјасте покриваче лакшим, што ће вам се посебно допасти после дуге зиме. Светле завесе ц́е дати соби више ваздуха и простора. Чак и промена јастучница на украсним јастучиц́има за софу може освежити собу, посебно ако их користите да додате неколико светлих тачака свом амбијенту.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.