Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВОДИЧ ЗА ЧИШЋЕЊЕ КУЋЕ ПРЕ ПРОЛЕЋА: Генерално средите дом на јефтин и лак начин, посебно делове које заборављате

Како да генерално средите дом, унесете ред и освежите свој простор

1678027335_shutterstock_1085741699-ciscenje-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Уредан дом је срећан дом, а пролећно генерално чишћење куће помаже да у добром расположењу и са позитивним енергијом, у својој животној оази уђете у нову сезону. Истина је да чишћење пред пролеће подразумева пуно посла, али ако расподелите посао на неколико недеља, имаћете на почетку пролећа сјајне резултате и освежен дом. Доносимо вам велики детаљан водич за распремање и чишћење куће, који вам може помоћи да се лакше организујете, и на једностава начин рашчистите свој животни простор, и максиманлно у њему уживате. Пустите музику, ангажујте чланове породице и започните сјајан процес сређивања.

1. Организујте фрижидер - Велики фрижидери су одлични за велике породице, али се могу брзо затрпати. Да би ваш фрижидер био организован, баците све чему је истекао рок трајања, користите фиоке на извчлачење у фрижидеру да бисте могли лакше да организујете храну, ротирајте старије намирнице напред пре него што додате нове намирнице... И наравно, оперите добро све полице у фрижидеру.

2. Одржавајте простор за складиштење организованим - Ако користите своју гаражу или шупу на отвореном као простор за одлагање ствари, размислите и о сређивању овог простора током пролећа. Почните тако што ћете све своје предмете организовати у три гомиле: чувајте, донирајте и баците. Након што сте донирали и бацили предмете, усисајте и темељно очистите под. Затим почните да сортирате ствари које ћете задржати. Организујте мање артикле према врсти производа у означеним кутијама или фиокама и чувајте их на полицама дуж зидова да бисте максимално повећали простор.

3. Очистите прозоре - Сачекајте облачан дан да очистите прозоре и почните са сеновите стране куће. (Одабир сунчаног дана једна је од најчешћих грешака при чишћењу прозора које треба избегавати .) Подигните ролетне или засторе и оперите прозоре средством за чишћење стакла и крпом од микровлакана. Још један добар начин за чишћење прозора јесте коришћење детерџента за судове и млаке воде. Затим спустите ролетне и обришите их крпом за прашину.Завршите тако што ћете опрати завесе и унети нову свежину у дом.

4. Вратите шерпама и тигањима сјај - Омекшајте загореле остатке додавањем воде и течности за посуђе и оставите да се крчка на шпорету. Након што се мало охлади,користите сунђер за рибање или жицу да уклоните све преостале заглављене делове. Постоји трик са кечапом који може помоћи у растварању мрља на бакарним лонцима и другим бакарним додацима за кување. Само умасирајте сос по површини и додајте прстохват соли ако наиђете на изузетно тврдокорне флеке.

5.Очистите рерну - Потопите таблету у воду и држите је натопљеном довољно дуго да упије мало воде, али не предуго да почне да се распада. Затим једноставно орибајте врата таблетом, није потребан сунђер - руком померајте таблету по површини. Користите само таблете са пресованим прахом, а не оне са гелом.

6. Реорганизујте фиоке - Када испразните фиоку, усисајте прашину и мрвице. Баците или донирајте све предмете који вам више нису потребни или који тамо не припадају. Све остало вратите, али овога пута организовано. Можете у фиоци направити преграде од картона или купити организатор за фиоке који помаже да лакше разврстате потребне ствари.

7.  Баците козметику којој је истекао рок трајања - Ослобађање од шминке, производа за негу коже и косе са истеком рока трајања је брз начин да расчистите купатило. Нису сви производи означени датумом истека, али многи кажу колико ће месеци производ трајати након отварања.

8. Детаљно чишћење намештаја - Повуците намештај од зидова и усисајте иза и испод њега. Урадите исто и са столаријом и очистите и вентилационе отворе. Затим усисајте кревете, намештај, фиоке за постељину, а јастућиће оперите.

9. Оперите јоргане, ћебиће, јастуке - Време је да се позабавите гломазним стварима које обично избегавате: Очистите те јоргане и оперите јастуке. Ове предмете треба да чистите само два или три пута годишње, тако да би требало да буду на врху ваше листе током пролећне сезоне чишћења. Али обавезно проверите етикету произвођача пре него што их убаците у машину за прање веша.

10. Урадите сервис клима уређаја - Пролеће је одлично време за чишћење или замену филтера за климу.

11. Очистите прашину са плафонских уређаја - Пролећно чишћење се односи на решавање подручја на која заборавите током остатка године. Уклоните паучину и прашину око лустера, плафоњера, вентилационих отвора, лајсни итд. Обавезно започните своје чишћење овде, од врха до дна, тако да не морате двапут да усисавате подове.

12. Баците или донирајте стару одећу - Прегледајте одећу и обућу из сезоне која се управо завршила и уклоните све умрљано, поцепано или истрошено. Направите други пролаз кроз своју пролећну и летњу одећу док је вадите из складишта. Испробајте све у шта нисте сигурни пре него што му дате простор у ормару. Оставите предмете који су у добром стању, али једноставно нису у вашем стилу за донирање.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas