Oglas
· · Komentari: 0

Za čistiji i svežiji vazduh u domu: Ovih pet biljaka sjajni su prečišćivači

Asporbuju sve štetne materije

1671281068_shutterstock_1669189426.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Biljke koje morate u svakom slučaju da imate u svojoj kući ili dvorištu, jer prečišćavaju vazduh i prave su bombe kiseonika.

Važi za pravu bombu kiseonika, aloje vera apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima efekat kao devet bioloških prečišćivača vazduha u konzervi!

Tu je i fikus. Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje jer ne traži puno svetlosti, a efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali treba biti na oprezu jer su listovi otrovni, pa nije preporučljivo uzgajati je u kućama u kojima ima dece i kućnih ljubimaca.

Bršljan je biljka koju bi svako trebalo da ima. Možda vam se čini neverovatno jer je bije glas da je otrovna, ali ona uklanja čak 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od samo šest sati.

Pročitajte još: Rešite se moljaca uz pomoć JEDNOSTAVNIH TRIKOVA: Zaštitite odeću, ali i hranu

Zeleni ljiljan (pauk biljka) ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha – formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin. Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora.

Estragon (zmijska trava) je skoro neuništiva i odlična je za kuću. Veoma je otporna, treba joj malo svetlosti za fotosintezu. Osim što uklanja toksine, dobra je i za spavaću sobu jer u toku noći proizvodi kiseonik.

ljiljan odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen.

NASA tvrdi da svako domaćinstvo treba da ima između 15 i 18 navedenih biljaka na površini od 500 kvadratnih metara. Pri njihovom raspoređivanju ne treba preskočiti spavaću sobu, prenosi lepotesrbije.alo.rs.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas