Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућне биљке

Зашто геранијум треба да има свака кућа? Постоји чак 6 добрих разлога

Мирис ове биљке може побољшати расположење, а верује се да доноси срећу и у љубави

1648399371_rose-geranium-gf84b5ff1b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Цвеће има лековиту моћ у простору - чисти ваздух, спаја нас са природом, доноси нам лепоту и радост, али неке биљке се посебно издвајају. Једна од њих је геранијум, биљка коју често можемо видети у двориштима и на прозорским даскама са цветовима који плене лепотом. Верује се да геранијум доноси топлу, мирну и пријатну атмосферу у вашем дому.

Прочитајте још: Фенг ШУЈИ правила за привлачење ПАРТНЕРА у ваш дом: Активирајте зону љубави!

Симболично се сматрало да геранијум спречава ширење негативне енергије, штити од свађа, оговарања, али и отровних стрелица токсичних људи. Геранијпоседује ум умирујућа и антистресна својства, чинећи људе нежнијим, стрпљивијим и љубазнијим. У неким културама се сматра да привлачи и обиље.

Доносимо вам 6 јако добрих разлога да негујете геранијум у свом дому:

  1. Мирис цвета побољшава расположење.
  2. Геранијум такође помаже у љубави, због тога се препоручује да вољеној особи поклоните цвет геранијума. Сигурно је да ће вам узвратити осмехом.
  3. Листови геранијума у ​​свом саставу садрже етерично уље, да бисте се уверили у то, довољно је протрљати лист прстима. Уље се лети посебно истиче на Сунцу. Тако се биљка може заштитити од прегревања. Постоји мишљење да ако је геранијум на улици, онда је у врућем сувом времену на заласку сунца лако приметити сјај изнад њега. Етерична уља која се активно луче чине да биљка добије додатну лепоту.
  4. Листови геранијума могу отерати мољце, муве и друге инсекте, па га можете чак држази и у вази.
  5. Можете користити геранијум за лечење главобоље и прехладе. Ова биљка прочишћава ваздух, убија штетне бактерије. Да бисте се осећали добро, довољно је да седите 10 минута дневно поред биљке. За пречишћавање ваздуха можете користити уље геранијума, биће довољно само 3 до 4 капи уља у арома лампи.
  6. Уље геранијума даје пријатан осећај и буди романтичну атмосферу. Можете да ставите 5 капи уља геранијума у ​​арома лампу током романтичне вечере.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas