· · Коментари: 0

Зашто не би требало бацати КОРУ КРОМПИРА? Може послужити за решавање једног проблема у домаћинству

Љуску кромпира више нећете бацати

1679664525_shutterstock_2267222909.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Печени, кувани, као помфрит - једноставно, кромпир сви обожавају. Приликом припреме, аутоматски бацамо ољуштену кору у смеће, али она вам и те како може бити корисна.

Кора кромпира сјајан је савезник у уклањању рђе, зато што садржи оксалну киселину, која позитивно делује на нерастворљива једињења гвожђа, чинећи их растворљивим.

Љуска кромпира потопите у воду - довољно је само да да вода пркрије коре. Мање воде ће омогућити да раствор оксалне киселине буде концетрованији. Оставите тако да одстоји неко време, затим извадите кору. Воду од кропирове коре помешајте са содом бикарбоном тако да добијете текстуру пасте.

Добијено средство нанесите на зарђало подручје, па оставите да делује 20-30 минута. Потом оперите. Резултати ће вас одушевити.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ