Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уклоните РЂУ из каде: Све што вам је потребно су ТРИ састојка која већ имате код куће

Послушајте савет који вам може помоћи

1705593923_Foto-Shutterstock-rdja-u-kadi.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Рђа се јавља када метали као што је гвожђе ступају у интеракцију са кисеоником у ваздуху и вашој води. Ови метали се не налазе природно у води, али језера, реке и залихе подземних вода имају много метала у изобиљу. Другим речима, ако живите негде са тврдом водом, ваша када је подложна рђи.

Још један кривац? Зарђале цеви пропуштају металне честице кроз славине, што доводи до неугледног накупљања. Такође, остављање метала као што су бочице креме за бријање или бријачи на кади или близу ње доприноси стварању рђе.

Како уклонити рђу из ваше каде

На срец́у, постоји неколико начина на које можете да се решите непривлачних мрља од рђе, а најбољи део је што вероватно вец́ имате састојке који су вам потребни у свом дому.

Исцедите лимун и со преко мрље

Добро сте прочитали. Кисела природа лимуна чини их савршеним средством за уклањање рђе. У ствари, комерцијална средства за уклањање рђе често садрже киселине које помажу у растварању рђе, па размислите о лимуновом соку као јефтиној алтернативи. Овај процес траје само минут активног рада.

Користите нож да остружите вишак и видљиву рђу, пазец́и да не изгребете каду. Исцедите сок од лимуна преко мрље док се потпуно не покрије и поспите кухињском сољу.

Оставите да одстоји 24 сата, исцедите још лимуновог сока ако у било ком тренутку изгледа потпуно суво. Исперите подручје хладном водом и гледајте како вам рђа нестаје. Није успело? Понављајте поступак док ваша када не буде без рђе.

Направите пасту од соде бикарбоне и сирц́ета

Сода бикарбона и сирц́е заједно чине брзо и лако решење за уклањање рђе. Сирц́е је свестрано средство за чишц́ење, а киселост ц́е помоц́и у растварању рђе. Додавање три дела благо абразивне соде бикарбоне у један део сирц́ета заиста може помоц́и у уклањању тих мрља. Ова метода је посебно корисна против тврдокорних мрља од рђе, а можете је користити и за уклањање наслага од сапуна и каменца.

Направите пасту од три дела соде бикарбоне и једног дела сирц́ета. Нанесите пасту на сунђер за рибање и користите је да обришете мрљу од рђе. Оставите да одстоји најмање један сат да се смеса осуши на ваздуху. Исперите мрљу хладном водом, понављајуц́и поступак за изузетно тешке мрље.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas