Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Чисти тврдокорне МРЉЕ, скида ЖВАКУ из косе: За шта се све може користити најпознатије ГАЗИРАНО ПИЋЕ?

Не служи само за освежење.

1626166915_soft-drink-2741251_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Најпознатије газирано пиће није само омиљено освежење током врелих летњих дана, или после обилног јела.

Овај напитак може се употребити на различите начине, због чега је јако корисно имати га у фрижидеру.

Прочитајте још: Трик за чишћење: Убаците чен БЕЛОГ ЛУКА у WC шољу да "преноћи", и резултат ће вас одушевити

Жвака у коси

Звучи невероватно, али је заправо делотворно - жваку из косе најбоље ћете скинути ако потопите залепљен прамен у мало газираног пића, и оставите га да одстоји неколико минута.

Потом  лаганим покретима уклоните жвакаћу гуму. Ово је далеко боље решење од маказа!

Скорела масноћа

Ако вам се током кувања десило да вам је храна загорела, или сте запрљали ппревише тигања које нисте на време опрали, не очајавајте - најпопуларније газирано пиће је у овом случају делотворно као индустријска средства против масноћа.

У прилог иде и то да је газиразно пиће знатно здравије у односу на индустријска средства за чишћење.

У прљаве шерпе и тигање пре прања сипајте довољно овог газираног пића, и оставите га да "одради" своје - напитак ће нагристи сву скорелу и тврдокорну масноћу, а ви ћете након тога само одстранити сунђером остатке, без напорног рибања и стругања жицом.

Фото: Пиксабеј

WC шоља

Газирано пиће показало се делотворно и у чишћењу wc шоље.

Довољна је само једна лименка овог напитка, коју ћете просути по wc шољи, и оставити да одстоји око сат времена.

Након тога само повуците воду, и мрље ће нестати, а wc шоља ће опет бити бела.

Поред шећера, један од главних састојака овог газираног пића је и сода бикарбона, алкална супстанца која има велику улогу у чишћењу простора у којем живимо.

Рђа

У овај трик се куну сви мајстори - зарђале ексере, или неки други алат потопите у најпознатијем газираном пићу, и оставите га тако што дуже, како би резултати били бољи.

Баш због тога што је много газирано и што садржи соду бикарбону, рђа ће нестати.

Делотворно делује и на флеке од рђе.

Фото: Пиксабеј

Отпушавање одвода

Ово је вероватно најпознатији трик са газираним пићем.

У зашушен одвод преспите литар овог напитка, и сачекајде док делује. Одвод ће бити отпушен, без звања мајстора, или коришћења агресивних хемијских препарата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas