Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због ових ШЕСТ ГРЕШАКА ФАРМЕРКЕ БЛЕДЕ И БРЖЕ СЕ ЦЕПАЈУ: Избегавајте их ако желите да вам дуже трају

Фармерке ће брже избледети и кренути да се цепају ако наставите да правите ове грешке

1664024808_jason-leung-DmD8HVOjy4c-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Да би вам фармерке трајале што дуже, изузетно је важно како ћете их прати и шта ћете стављати у џепове. Иако је тексас издржљив материјал, временом може почети да брже пропада ако се не одржава на прави начин.

Шта све може утицати на квалитет и боју тексаса?

1. Стављања великих ствари у џеп

Џепови су предвиђени за стављање ситнијих ствари, попут новчаница. Међутим, многи то губе из вида и у џешпве стављају цигаре, мобилне телефоне, упаљаче, кључеве..

Због тога се могу појавити рупе, а због грубих и оштрих материјала тексас натим местима може кренути да бледи пре времена.

Прочитајте још: Приметили сте да вам нестају чарапе НАКОН ПРАЊА? Нисте умислили, веш-машина заиста МОЖЕ ДА ИХ "ПРОГУТА"

2. Учестало прање

Не каже се без разлога да и "вода има зубе". Пречестим прањем фармерки, оне постаје све тање и склоније пуцању. Препоручује се прање на две до три недеље, а у међувремену их можете неколико сати држати у замрзивачу како би се освежиле-

3. Прање на превисоким температурама

Високе температуре имају тенденцију да униште структуру влакана. Да би вам фармерке изгледале као нове што дуже, перите их на нижим температурама и на мање центрифугалних обртаја. Најидеалније би било да их оперете "на руке".

4. Сушење на директном сунцу

Избегавајте сушење на директном сунцу или у машини за сушење. Најбоље би било да их сушите на собној температури. Штипаљке ставите на горњи део, уместо на ногавице.

Прочитајте још: Ово сигурно нисте знали: Ево чему служи избочина на вратима од веш машине, а веома је корисна (ВИДЕО)

5. Агресивније трљање мрља

Ово је грешка коју често несвесно правимо. У жељи да потпуно уклонимо флеку, агресивније их третирамо. Избегавајте ово да радите. Ако сте приметили флеке од масноће, најпре их можете третирати дечијим пудером. Поспите пудер и оставите неколико сати да упије масноћу.

6. Држање на офингеру у ормару

Уместо да их насложите и убаците у ормар, најбоље би било да их окачите на офингер.

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas