Oglas
· · Komentari: 0

Zbog ovih ŠEST GREŠAKA FARMERKE BLEDE I BRŽE SE CEPAJU: Izbegavajte ih ako želite da vam duže traju

Farmerke će brže izbledeti i krenuti da se cepaju ako nastavite da pravite ove greške

1664024808_jason-leung-DmD8HVOjy4c-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Da bi vam farmerke trajale što duže, izuzetno je važno kako ćete ih prati i šta ćete stavljati u džepove. Iako je teksas izdržljiv materijal, vremenom može početi da brže propada ako se ne održava na pravi način.

Šta sve može uticati na kvalitet i boju teksasa?

1. Stavljanja velikih stvari u džep

Džepovi su predviđeni za stavljanje sitnijih stvari, poput novčanica. Međutim, mnogi to gube iz vida i u džešpve stavljaju cigare, mobilne telefone, upaljače, ključeve..

Zbog toga se mogu pojaviti rupe, a zbog grubih i oštrih materijala teksas natim mestima može krenuti da bledi pre vremena.

Pročitajte još: Primetili ste da vam nestaju čarape NAKON PRANJA? Niste umislili, veš-mašina zaista MOŽE DA IH "PROGUTA"

2. Učestalo pranje

Ne kaže se bez razloga da i "voda ima zube". Prečestim pranjem farmerki, one postaje sve tanje i sklonije pucanju. Preporučuje se pranje na dve do tri nedelje, a u međuvremenu ih možete nekoliko sati držati u zamrzivaču kako bi se osvežile-

3. Pranje na previsokim temperaturama

Visoke temperature imaju tendenciju da unište strukturu vlakana. Da bi vam farmerke izgledale kao nove što duže, perite ih na nižim temperaturama i na manje centrifugalnih obrtaja. Najidealnije bi bilo da ih operete "na ruke".

4. Sušenje na direktnom suncu

Izbegavajte sušenje na direktnom suncu ili u mašini za sušenje. Najbolje bi bilo da ih sušite na sobnoj temperaturi. Štipaljke stavite na gornji deo, umesto na nogavice.

Pročitajte još: Ovo sigurno niste znali: Evo čemu služi izbočina na vratima od veš mašine, a veoma je korisna (VIDEO)

5. Agresivnije trljanje mrlja

Ovo je greška koju često nesvesno pravimo. U želji da potpuno uklonimo fleku, agresivnije ih tretiramo. Izbegavajte ovo da radite. Ako ste primetili fleke od masnoće, najpre ih možete tretirati dečijim puderom. Pospite puder i ostavite nekoliko sati da upije masnoću.

6. Držanje na ofingeru u ormaru

Umesto da ih nasložite i ubacite u ormar, najbolje bi bilo da ih okačite na ofinger.

Bonus video:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas