Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имена за бебе рођене у јануару: Иза њих се налазе бројни симболи овог доба године

Уколико бројите ситно до порођаја, вероватно све интензивније размишљате о имену за бебу, посебно ако се нисте још увек одлучили за неко.

1704114363_shutterstock_1845353800.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Можда желите неко од оних која су веома популарна у Србији, а ако желите нешто мало оригиналније, ево идеја за прелепа "празнична" имена за бебе које се рађају у јануару.

Кристина, Христина, Кристијан, Христијан

У јануару православни хришћани славе Божић, па имена Кристина или Кристина, односно Кристијан у мушкој верзији, могу да буду сјајна имена за бебе које се рађају у данима око божића. Христо, Кристо, Христивоје, још су неке од опција за имена, чије је значење следбеници Христа.

Наталија, Наташа, Божица, Божидар

Уколико очекујете бебу у данима око Божића, ево још неких лепих, прикладних женских имена.

Божица је раније било име које се "традиционално" давало девојчицама рођеним на Божић, а касније су популарност преузела имена Наталија и Наташа. Потичу од имена Наталиа или Наталис, односно од латинске речи наталис, која значи "дан рођења Исуса Христа" или "Божић", али и "дан радости", "божићно дете".

Пандан овим женским именима је мушко име Божидар, које је настало од речи "Божји дар", а које је "доступно" и у женским варијантама Божидарка, Божана.

Гаврило, Габријел, Габријела

Добар избор за јануарске бебе је и мушко име Гаврило, за чије се значење везује то да је у питању "моћан, снажан, јак" човек, а у преводу са хебрејског значи и "Бог је моја снага". Везује се и за архангела Гаврила, који доноси добре и благе вести. Нешто модернија варијанта овог имена је Габријел или у женској верзији, Габријела.

Стефан, Стефана, Јован, Јована

Након Божића следе две славе, Свети Стефан и Свети Јован Крститељ. Ови свеци могу вам послужити као инспирација за имена беба – Стефан, Стефана, Јован, Јована.

Значење имена Стефан односно Стефана је круна или венац, док име Јован тј. Јована значи "онај којем се Бог смиловао".

Василије, Василија

Име се углавном даје деци рођеној 14. јануара, на празник Светог Василија, а у преводу значи "царски".

Снежана, Снежан

Можда не желите да дате беби име инспирасано празницима и свецима, и то је сасвим у реду. Можете инспирацију да потражите и у зими – имена Снежана и Снежан асоцирају на снег, а дају се деци како би она била нежна као пахуље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas