Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна од пет шанси за природну трудноћу, након вантелесне оплодње: Вест која може дати наду паровима, судећи по стручњацима

Неплодност се обично дијагностикује тек након што пар није успео да затрудни упркос годину дана покушаја

1687517474_profimedia-0373168671-IVF-NASLOVNA.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Многи парови у Србији суочавају се са изазовом природног зачећа, а изгледа да је то честа појава и у другим земљама.

Како преноси ББЦ, шансе да затрудните природним путем, након ИВФ-а, или вантелесне оплодње су прилично високе, отприлике једна од пет, кажу исраживачи на овом пољу.

То је вест која би могла дати нову наду око планирања породице, кажу они. Анализирали су податке више од 5.000 жена, како би проценили колико је та појава честа. Налази су просечни, тако да се шансе за појединце разликују.

Према енглеским експертима у овој области, шанса да било који пар затрудни природним путем у наредних годину дана, ако су већ покушавали неколико година, је једна од четири или мање.

Неплодност се обично дијагностикује тек након што пар није успео да затрудни упркос годину дана покушаја. Али, пошто плодност жена опада са годинама, жене старије од 35 би према саветима стручњака, требало да се обрате свом лекару што пре, уколико планирају трудноћу.

Проблеми са плодношћу могу бити трајни, или се појавити и нестати и могу утицати на оба партнера. Постоји много разлога који се могу лечити, али за отприлике један од четири пара, можда неће бити могуће ни пронаћи узрок.

Третмани за плодност, као што је вантелесна оплодња, нису бесплатни у Енглеској. Један циклус може коштатаи и до 5.000 фунти или више, преноси ББЦ.

Водећа ауторка новог истраживања објављеног у часопису ''Хуман репродуцтион'', др.Анет Тваитс, са Универзитетског колеџа у Лондону, рекла је:

''Наши налази сугеришу да природна трудноћа након рађања бебе ИВФ-ом није ретка. Ово је у супротности са широко прихваћеним ставовима- жена и здравствених радника, и онима који се обично изражавају у медијима'', рекла је она.


Клинички ембриолог др.Мата Јанса Перез, из Британског друштва за плодност, рекла је:

''Ова студија наглашава важност давања пацијентима тачних информација о њиховим шансама за зачеће у било ком тренутку, посебно након рађења бебе путем ванстелесне оплодње'', и додала:

''Добра вест је да је тако висок проценат пацијената у стању да затрудни природним путем, након вантелесне оплодње, али људи треба да буду свесни да у случајевима када је старост жене фактор за почетни неуспех, или постоји озбиљан фактор неплодности код мушкараца.''

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas