Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уз подршку НИС-а удвостручени капацитети за процес вантелесне оплодње на Гинеколошко-акушерској клиници „Народни фронт“

У ОКВИРУ друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ компанија НИС је пружила подршку Гинеколошко-акушерској клиници „Народни фронт“ опремањем ембриолошке лабораторије савременим апаратима вредним више од 11,6 милиона динара, који ће допринети повећању капацитета ове установе за спровођење поступака вантелесне оплодње.

1687421923_365580_foto-nis-1_f-naslovna-IVF.jpg
Пхото: Промо
Oglas

„Опрема коју смо добили има велики значај јер ће помоћи да се удвостручи рад центра за биомедицински потпомогнуту оплодњу и у исто време ће омогућити младим ембриолозима да више раде, да брже стекну искуство и буду већи професионалци у свом послу“, истакао је проф. др Жељко Миковић, директор клинике, док је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, позвао да се што више компанија придружи сличним акцијама.

„Увек је добра прилика да компаније поделе свој успех са заједницама у којима послују. Донације попут данашње за нас су привилегија и могу рећи да је испред нас још много пројеката у локалним заједницама широм Србије“, рекао је Смирнов.

Пројекат је реализован у оквиру шире кампање под називом „Да се нове наде роде“ коју је компанија НИС спровела у току протекле године и која је имала за циљ очување и унапређење репродуктивног здравља и подршку повећању наталитета. У претходној години само на територији Београда уложено је више од 20 милиона динара за реализацију пет пројеката усмерених у унапређење рада установа које се баве репродуктивним здрављем. Поред ГАК „Народни фронт“, на територији Града Београда подржане су још четири здравствене установе: Клиничко-болнички центар „Земун“, Клиничко-болнички центар „Звездара“, Институт за неонатологију, као и Дом здравља „Вождовац“.

ГАК „Народни фронт“ је високо специјализована здравствена установа терцијарног нивоа здравствене заштите, која пружа савремене високо квалитетне дијагностичко-терапијске услуге пацијентима у области гинекологије, акушерства и неонатологије. Клиника располаже ембриолошком лабораторијом за припрему узорака за биомедицинску оплодњу, као и опремом за замрзавање и одмрзавање полних ћелија и ембриона. У њој се сваке године обави око 500 процедура вантелесне оплодње, а набавком нове опреме омогућено је да се тај број повећа на 1.000, што је од изузетног значаја за све оне који се боре за потомство.

Додатна информација:

Компанија НИС спроводи програм „Заједници заједно“ од 2009. године. Од тада је реализовано више од 1.000 друштвено одговорних пројеката у локалним заједницама широм Србије, укупне вредности од готово 1,6 милијарди динара. Ове године ће НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Реч је уједно и о највећем годишњем износу средстава које ће НИС издвојити за подршку локалним заједницама у оквиру програма „Заједници заједно“ од његовог оснивања. На овај начин компанија НИС жели да обележи 15 година постојања овог највећег корпоративног друштвено одговорног програма у нашој земљи. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: хттпс://www.нис.рс/заједници-заједно/ .

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas