Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кејт Мидлтон користи овај трик за васпитање деце: Врло је једноставан

Кејт Мидлтон и принц Вилијам често се појављују у јавности са својим наследницима, а у таквим тренуцима медије преплави безброј слика и снимака.

1682947021_profimedia-0768251201.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

На основу многих снимака може се наслутити какав однос има краљевски пар према деци. Тако је многе насмејао видео када Кејт покушава да смири несташног принца Луиса, или емотиван однос Вилијама и принцезе Шарлоте.

Многи стручњаци за тумачење понашања краљевске породице, приметили су како Вилијам и Кејт имају једну сличност када се обраћају деци док су мала - они клече док разговарају са малишанима.

Пошто се оваква ситуација често појављивала на фотографијама краљевске породице, многи сматрају да Кејт и Вилијам васпитавају и одгајају децу по угледу на методе познатог психолога Карла Роџерса, који је овакву комуникацију са децом 1957. године назвао "активнимслушањем."

Активно слушање је техника комуникације која се састоји у слушању другог пажљиво и са емпатијом. Омогуц́ава да успоставите поверење, поштујуци другог тако да се саговорник изражава слободно, без страха од исхитреног суда и без притиска. То је метода која ствара услове за отворени дијалог и међусобно разумевање.

Када се родитељи деци обраћају са висине, између њих постоји одређена дистанца, чешће долази до неразумевања и дете се може осетити збуњено, јер комуникација није директна - очи у очи.

Са друге стране, када родитељ чучне и погледа дете у очи док му говори, оно боље и лакше разуме поруке одраслих, развија се блискост и одређени вид емпатије.

Кејт и Вилијам су овај психолошки трик, ако је судећи према фотографијама, увели у свакодневно васпитавање и комуникацију са децом. Можда ће и вама помоћи да се боље повежете и лакше пренесете поруку свом сину или ћерки.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas