· · Коментари: 0
ПАЖЉИВО

Ово су разлози због којих НЕ ГУБИТЕ килограме после порођаја

Губитак килограма ће жени вратити само поуздање, побољшати виталност и здравље.

1606998671_Depositphotos_10552963_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Неке студије су показале да је потребно најмање девет месеци да би се женско тело вратило на тежину пре порођаја.

1. Много здравих намирница

Иако су здраве намирнице најважније, поготово кад дојите, имајте на уму да и здрава храна садржи калорије. Намирнице које садрже здраве масноће попут орашастих плодова, браон пиринча је храна која даје енергију и одличне су за маме. Али ако их конзумирате превише оне ће се претворити у масне наслаге.

Прочитајте још: Промене које доноси УЛОГА ОЦА: Мушкарци се тада мењају у потпуности

2. Хормом кортизол

Кад беба дође у нови дом, све се мења. Количина сна се смањује, па тако ниво хормона кортизола се повећава што доводи до тога да женско тело теже контролише метаболизам. Како би се овај хормон држао у равнотежи, пробајте да смањите стрес.

3. Прерани почетак или превише вежбања

Осим умора који осећа, жена треба потпуно да се опорави од порођаја како би се вратила физичкој активности. Жене које су имале вагинални порођај требале би да сачекају најмање 6 до 10 недеља пре почетка било каквог вежбања.

Прочитајте још: ЈЕДНОСТАВНИ САВЕТИ који ће вам помоћи да ваша беба лакше превазиђе ГРЧЕВЕ

4. Подршка

Губитак килограма тражи и подршку ваше породице. Немојте да се плашите да избаците намирнице које вам не одговарају. Ако ваш напредак иде полако, не губите вољу, најважније је да сте здрави.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.