Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет ствари које ДЕЦА највише памте о родитељима: Када одрасту то ће им бити прва асоцијација на вас

Успомене које ће деца памтити цео живот

1677073345_Foto-Shutterstock-deca-i-roditelji.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Чињеница је да нам у сећању остаје велики део детињства па родитељи треба да се труде да оно детету буде испуњено и срећно.

Успомене су веома важан део живота, а то чак не морају да буду ни велике ствари – понекад је довољно само да будете ту и да пружите топлу реч и љубав.

Ево које ствари деца највише памте из детињства кад су њихови родитељи у питању, пише Аваз.

Када сте им били подршка

Важно је да знају да сте ту за њих, да им будете ветар у леђа, да их чујете и усмерите у правцу који је у њиховом најбољем интересу. Подржите их, похвалите их, загрлите их, охрабрите их и тако им помозите да изграде самопоуздање и да поверују у себе.

Када сте им били раме за плакање

Прве симпатије, разочарања, свађе и томе слично, тога ће увек бити, али будите њихово раме за плакање и утеха, будите њихово „биће све уреду“, то не заборављају.

Када сте их насмејали до суза

Користите сваку прилику да се смејете с децом, лепи тренуци се урезују у сећање „као од шале“, баш као и они лоши. Хајде онда нека више буде радости у мислима.

Како сте се опходили према његовом оцу/мајци

Поштовање је важна лекција коју треба да савладају одмалена, а то се најбоље учи кроз примере из куће. Поштујте, цените и волите особу са којом сте засновали породицу. Приређујте изненађења, волите, пазите једне друге јер је то добар модел понашања који би било добро да ваши малишани усвоје.

Како се опходите према другима

Овде се подразумева: шира породица, пријатељи, познаници, случајни пролазници, али и животиње. Начин на који ви реагујете и на који се понашате са споменутим групама врло је извесно да ће усвојити и ваше дете и запамтити. Све је то део одгоја који потиче из куће, па се потрудите да деца покупе оно најбоље од вас.

Уживајте у њиховом васпитању и одрастању, јер неће вечно бити млади, али ће заувек бити ваши и нека вас памте по лепом и с осмехом. Бити родитељ је дивно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas