· · Коментари: 0

Правило "3 МИНУТА" које треба да зна СВАКИ РОДИТЕЉ: Помозите деци да изграде САМОПОУЗДАЊЕ на прави начин

Стручњаци сматрају да је веома корисно испоштовати ово правило

1666521347_pexels-caleb-oquendo-3038369.jpg
Фото: Пеxелс

Прве године детињства обликују човека за цео живот, а улога родитеља у том периоду је најбитнија. Многи родитељи то заборављају, па несвесно праве грешке које могу оставити негативне последице по дете.

Зато треба да одвојите три минута које ћете потпуно посветити детету и поздравити га као да се нисте видели дуго, иако сте отишли само на пар минута до продавнице. За та три минута можете детету испричати причу или време провести у загрљају, без обзира колико дуго се нисте видели.

Прочитајте још: Колико сна је потребно беби током дана? Распоред према узрасту

Стручњаци објашњавају да то може позитивно утицати на развој самопоуздања и самопоштовања.

Питајте дете како је провело дан у вртићу или га саслушајте пажљиво када вам нешто саопштава. Имајте на уму, да правило "3 минута" никако не значи да дневно треба да проведете толико времена са својим мезимцима, већ се то односи само на период када их не видите неко време.

Било да сте се вратили са посла, из продавнице, из шетње или покупили дете из вртића - примените ово правило, немојте игнорисати своју децу, ћутати или жалити се на нешто!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.