Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Припремите се за долазак бебе

Иако је у питању један од најсрећнијих догађаја у животу, долазак бебе се сматра и те како стресним

1666709680_jonathan-borba-w-RTffXK9tM-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Посебно ако будући родитељи не почну са припремом на време, те не купе све оне ситнице које ће им бити неопходне. Макар у првим данима, док се не снађу.

Управо зато и јесте, готово уобичајена пракса да се будући родитељи темељно и на време припремају за долазак новорођенчета. У томе им у великој мери помажу и родитељи и рођаци, који углавном купују оне скупље потрепштине као што су креветић и колица за бебе, рецимо. На родитељима је да припреме све оне ситнице, попут бенкица, пелена и штрамплица, те флашица и постељине за креветић. Није згорег да на време обезбеде и Аптамил млеко, за случај да беби буде потребно у првим данима.

Која су колица за бебе најбоља?

 

Ако постоји нешто у том периоду на чему не треба штедети ни у ком случају, онда су то сасвим сигурно колица за бебе. Многи родитељи тек касније разумеју због чега.

Наиме, ако у том периоду купе најјефтинија колица, врло је вероватно да ће се касније и те како покајати, а прилично је извесно и да ће их то додатно коштати, просто зато што ће касније морати да купују нова колица за бебе.

Да се то не би догодило, увек је препорука купити не само она која су најквалитетнија, него и она која су лако склопива, односно која могу да се користе у дужем временском периоду.

С обзиром на то да све то кошта, а да је потребно купити још штошта, то многи будући родитељи одлучују једноставно да у таквој ситуацији буду максимално практични практични. Зато смо и напоменули да баке и деке, односно рођаци најчешће купују не само колица за бебе, него и креветиће и столице за храњење, будући да су то и највеће инвестиције углавном у том периоду. Некада више њих уједине финансијска средства, па купе све те потрепштине будућим родитељима.

Родитељима затим преостају углавном ситнице. Под тим се најпре мисли на пелене, одећу за бебе и флашице, те на козметику и друге ситнице, које ће беби бити потребне у првим данима. Са количином одеће свакако не треба претеривати, јер многи пријатељи и рођаци који долазе да виде бебу најчешће купују управо гардеробу. А познато је да бебе врло брзо расту, тако нема потребе куповати превише одеће за прве дане, пошто се неретко догађа да родитељи не стигну беби ни да обуку сву ону одећу коју су рођаци и пријатељи донели.

Да ли је Аптамил млеко неопходно у правим данима?

 

Недоумица коју имају многи будући родитељи када припремају све за долазак бебе везана је и за Аптамил млеко.

Наиме, док има оних жена које се прибојавју да можда неће имати довољно млека, па ће беби бити потребна дохрана, дотле има и оних које уопште не размишљају о томе, јер сматрају да ће сигурно имати довољно млека да нахране своју бебу, тако да буде у потпуности задовољна и да добро напредује.

Ипак, истина је да се никад не зна како ће која мајка реаговати у том смислу, односно њен организам, па се лако може десити да мајка нема довољно млека, пошто беба, макар у првим данима нема довољно снаге да сиса онолико колико јој је потребно. Баш зато и јесте важно у тим тренуцима дати јој Аптамил млеко. Тим пре што је доступна и дохрана чак и за недоношчад.

Уз то, родитељи немају никаквог разлога за бригу, јер Аптамил млеко постоји и за нарочито осетљиве бебе, склоне алергијама.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas